Terugblik

Benieuwd naar ons (archief) fotoalbum We zijn al aardig op weg, maar het is natuurlijk nooit af.

Ons eerste optreden o.l.v. Jorrit Woudt in Van Dedemkerk, 21 mei 2022: wat hebben we met z’n allen hiervan genoten (na twee coronajaren).  We konden door deze pandemie niet bij elkaar komen om wekelijks te repeteren in ‘De Antenne’ en waardoor de geplande kooroptredens, toen nog o.l.v. dirigent Peter Bos, geannuleerd werden. 

Maar eindelijk was het dan zover, we mochten de ‘Streekmarkt de Reest’ opluisteren met een tweetal middagoptredens, van elk een half uur, in de Van Dedemkerk te Dedemsvaart. In en rond de monumentale kerk was het een komen en gaan van vele bezoekers in de kerk maar natuurlijk ook paraderen langs een grote verscheidenheid aan kraampjes met streekproducten in de prachtige kerktuin. Ook een paar andere koren waren voor de muzikale omlijsting  uitgenodigd, zo ook de plaatselijke muziekvereniging Jubal uit Dedemsvaart.

Dit optreden smaakt natuurlijk naar meer en voor zover er geen roet in het koor-eten wordt gegooid, hopen we op 14 oktober 2022, in samenwerking met het projectkoor ‘Holland Zingt’, een optreden te mogen verzorgen in ons repetitie gebouw ‘De Antenne’ in Dedemsvaart. Hopelijk ontmoeten we elkaar dan weer?  

Geraniumactie Asaf 2022: al de bestelde 5000 geraniums (10 soorten) in het najaar 2021 bij Kwekerij Onderdijk vonden op de verkoopdagen 28 en 29 april 2022 snel hun weg! EN WOW – vooral op donderdag was het in de schuur van fa. Antuma een gezellige drukte van belang, de voorraad aan soorten geraniums (hang en staand) slonk weldra. De activiteiten-commissie Asaf (vier koorleden) was daar natuurlijk reuze blij mee!

En ja, elk jaar is er wel een favoriete kleur aan geranium in de picture bij de klanten. Ditmaal scoorde de hanggeranium Nixe (foto) hoge ogen! Dat kun je als activiteitencommissie van te voren nooit inschatten! Donderdagmiddag werden van een aantal soorten nog snel wat tray’s bij de kweker opgehaald, maar ook die waren bij aankomst zo weer weg. Wel jammer voor de klanten die op vrijdagmiddag nog in de schuur kwamen, maar men ging wel tevreden huiswaarts met de geraniums die er nog stonden (merendeels verschillende soorten hanggeraniums).

Verkoop Huis aan Huis in Dedemsvaart 2022: helaas bleven er te weinig geraniumsoorten over in de karren om daarmee langs de deuren te gaan zoals werd omschreven op onze Facebookpagina en het mediabericht in De Toren. Begrijpelijk dat u misschien teleurgesteld bent?

Geraniumverkoop in de toekomst? Waarschijnlijk komt de activiteiten-commissie Asaf volgend jaar daaromtrent met een geheel andere opzet. Bijvoorbeeld: de aandacht richten op de al jaren bestaande voorverkoop per mail? (Dat is elk jaar een groot succes!) Toch maar overgaan naar één verkoopdag? (Locatie in Dedemsvaart.) Huis aan huis verkoop achterwege laten? (Dit i.v.m. de leeftijd van de koorleden.) Maar wat het gaat worden is nu koffiedik kijken toch? U hoort van ons daarover in het nieuwe koorjaar 2023.

AFSCHEID VAN JUBILERENDE DIRIGENT PETER BOS: Op vrijdag 8 april 2022 was het dan zover, een lang gekoesterde wens tot een feestelijke ontmoeting van koorleden en dirigent Peter Bos ging in vervulling. De afscheidsbijeenkomst in het gebouw De Antenne te Dedemsvaart werd feestelijk gevierd: het zingen van geestelijke liederen, een speech van de voorzitter zo ook van de familie en dirigent Peter Bos en Jorrit Woudt. Daarna, het overhandigen van de baton door oud dirigent Peter Bos aan onze nieuwe dirigent Jorrit Woudt.

Zeker een mooi moment, maar natuurlijk ook emotioneel. Zo ook bij het overhandigen een prachtig beeldje namens de Koninklijke Zangersbond door de voorzitter Johan Tinholt in het kader van Peter Bos zijn jarenlange inzet en het 50-jarig jubileum als dirigent. Ook het afscheidscadeau van het koor, een goed verzorgd weekendje weg, werd enorm gewaardeerd.

En het is echt niet verwonderlijk dat er tijdens de afscheidsbijeenkomst (familie Peter Bos, koorleden, hun partners en onze nieuwe dirigent) blijdschap en emoties zichtbaar waren. Nu werd het echt definitief, na 10 jaar met hart en ziel dirigeren, afscheid nemen van zijn geliefde Asaf. Maar met een terugblik op het persbericht ‘Asaf zegt jubilerend dirigent Bos vaarwel’ in het weekblad De Toren kunnen we nog nagenieten. Klik op deze link

VREUGDE ALOM BIJ DE KOORLEDEN: op donderdag 3 februari 2022 stond onze nieuwe dirigent Jorrit Woudt uit Enschede niet op de bok maar achter de piano in de kerkzaal van PG De Antenne in Dedemsvaart zodat wij, als vanouds, nieuwe en bekende liederen in konden studeren. Daarvan werd met volle teugen genoten, zie ons Facebookbericht.

Teleurstelling en VREUGDE bij mannenkoor Asaf (persbericht 01-12-21): Ja de teleurstelling was groot bij de mannen van Asaf. Eindelijk waren na alle corona-maatregelen de repetities weer van start gegaan en was er besloten om 10 december een Adventsconcert te geven toen er weer nieuwe maatregelen genomen werden, waardoor dit geen doorgang kan en mag vinden.

In de tijd dat er geen repetities waren heeft het bestuur echter niet stil gezeten. De huidige dirigent Peter Bos had al te kennen gegeven na een dienstverband van ruim 11 jaar wegens gezondheidsreden te zullen stoppen, zodat er gezocht moest worden naar een opvolger. Het bestuur werd tijdelijk aangevuld met de koormeester en leden van de muziekcommissie om op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent. Na een stemming van de leden is de afgelopen week gekozen voor Jorrit Woudt uit Enschede.

Jorrit Woudt is een veel gevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en is afgestudeerd aan het  conservatorium te Zwolle.  Hij speelde reeds in vele Europese landen en ook in Canada en de Verenigde Staten. Op dit moment is hij actief als dirigent van twee gemengde koren en een mannenkoor.  Ook werkt hij regelmatig mee met het televisieprogramma “Nederland Zingt”.

Wanneer het koor weer mag zingen en repeteren is op dit moment natuurlijk nog niet bekend. We hopen begin 2022 weer te mogen zingen, maar of dit gaat lukken is de vraag. Christelijk Mannenkoor ASAF bestaat momenteel uit 72 leden en zingt voornamelijk christelijke liederen. Normaal gesproken repeteren wij op de maandagavond in het Kerkelijk centrum  “De Antenne” te Dedemsvaart.

Met de nieuwe dirigent hopen we een nieuw tijdperk te starten met ook weer nieuwe liederen op het repertoire.

RABO CLUBSUPPORT 2021: Ook wij doen als koor weer mee met de Rabo Clubsupport Als lid van de Rabobank kunt u op ons koor stemmen vanaf 4 t/m 25 oktober 2021. Alvast onze hartelijke dank voor uw stem(men). We zijn zeer benieuwd, op zaterdag 6 november horen wij het eindbedrag.

Update tijdstip koorrepetities 2021: Sinds 4 oktober 2021 mogen de koorleden weer repeteren vanaf 19.45 uur tot circa 22 uur waarin halverwege een koffie-/theepauze mogelijk is. De onderlinge afstand is nog wel volgens de geldende RIVM maatregelen. Fijn dat dit weer kan ! 

Mededeling van het bestuur Asaf, maandag 13 september: Goed nieuws, de koorleden mogen weer bij elkaar komen om te repeteren vanaf maandag 13 september in het gebouw De Antenne, Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart. Het tijdstip van repeteren is verschoven van 19.30 tot 21 uur (zonder pauze en flesje water meenemen). De (kerk)zaal is geopend vanaf 19 uur. 

Mededeling van het bestuur Asaf, maandagavond 23 maart 2020: Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Dit betekent voor Asaf: het moeten annuleren van een aantal kooroptredens tot bijna eind 2021. Hiermee kwamen dus ook de wekelijkse repetitie-avonden op maandag in het gebouw De Antenne in Dedemsvaart te vervallen tot 13 september 2021.

GERANIUMACTIE ASAF 2020 / 2021

In het jaar 2020 was er geen verkoop huis aan huis (wegens de corona-pandemie) zo ook niet in het jaar 2021 in de gemeente Hardenberg. Kwekerij Onderdijk kwam met een prachtig alternatief, een speciale ‘Goede Doelen’ webshop. (Zelf digitaal bestellen/betalen en ophalen.) De webshop van Onderdijk was in deze periode een paar weken actief in het jaar 2020 / 2021. Een welgemeende dank aan onze kweker geraniums (13 soorten) sinds het jaar 2012.

Maandagavond 6 januari 2020

Maar liefst vijf jubilarissen werden door de voorzitter van Asaf in het zonnetje gezet. Een daverend applaus per persoon van alle aanwezigen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting (de eerste maandag van het jaar). Nadien was hierover in een persbericht te lezen…

CMK Asaf huldigt leden: Op de zeer gezellige nieuwjaarsbijeenkomst van het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart, maandagavond 6 januari 2020, werden door voorzitter Johan Tinholt (rechts op de foto) een 5 tal zangers gehuldigd dit vanwege dat zij  langdurig  lid zijn van het koor en daarmee ook van KCZB. De heren G. Karel en L. Odink zijn 25 jaar lid van het koor, de heer G. de Lange kreeg de onderscheiding voor zijn 40 jarig lidmaatschap en de heer L. Bakker deze omdat hij al 50 jaar lid is van het koor. Een speciale onderscheiding was weggelegd voor de heer D van der Zwaag uit Ommen, hij ontving uit handen van de voorzitter de gouden bondsspeld van KCZB. Dit vanwege zijn meer dan 60 jarig lidmaatschap bij de zangersbond; hij zingt vanaf 2005 bij Asaf en daarvoor al ruim 48 jaar bij het gemengde koor Comm nu met Sangh uit Witharen dat inmiddels niet meer bestaat.

Zaterdagavond 12 oktober 2019

Ons koor was te gast bij het Najaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor ’t Harde e.o. in de Hervormde kerk te Doornspijk. Vele koorleden maakten gebruik van het vervoer per Gebo Tours tussen Dedemsvaart-Doornspijk (ook nog eens heel gezellig).

Op onze Facebookpagina kunt u genieten van onze fotoreportage, beleef het live-optreden mee via de Facebookpagina ’t Harde

Wilt u graag een optreden van ons dynamisch mannenkoor bijwonen, neem regelmatig een kijkje op onze Agenda. Ons koor heet u van harte welkom!

Geraniumactie 2 en 3 mei 2019

Vooraf aan de geraniumactie van Asaf was het op woensdagavond 1 mei het inpakken en distributie door de Asafieten bij Kwekerij Onderdijk

Via een advertentie in de media huis aan huis, zo ook een prachtige flyer in De Toren (foto) bracht menigeen in beweging. Bijna 10.000 prachtgeraniums vonden hun weg naar de afnemers – GEWELDIG.

Ook al in de voorverkoop, per mail of via de koorleden, was er volop afname! Je kon kiezen uit maar liefst dertien soorten: kleur, hang of staand. Actuele informatie werd geplaatst op onze Facebookpagina

In het jaar 2020 wordt de Geraniumactie Asaf gehouden op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei. Graag tot dan! Het inpakken en de distributie door de Asafieten bij Onderdijk, woensdagavond 29 april 2020.

Zaterdag 30 maart 2019

Uitwisselingsconcert met Gospelgroep Living Water

Na een gezamenlijk concert in november vorig jaar te Genemuiden (foto) – kwam gospelgroep Living Water naar Dedemsvaart. U kunt deze bijzondere korenavond (30 maart 2019) digitaal meebeleven via ons fotoalbum, Klik hier. Deze foto’s zijn ter beschikking gesteld door Dedemsvaart in Beeld

Voor de liefhebbers van gospelmuziek en koorzang was dit een ultieme gelegenheid om te bezoeken, men was welkom in het Kerkelijk Centrum “De Antenne”, Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart. We mochten vele bezoekers verwelkomen, jammer genoeg waren er nog vele lege stoelen. De toegang was gratis, ter bestrijding van de kosten werd er een collecte gehouden. Na het concert werden de beide dirigenten en musici vereerd met een prachtig boeket.

De gospelgroep Living Water staat onder leiding van jonge, enthousiaste dirigent Richard Schoonhoven en het christelijke mannenkoor Asaf Dedemsvaart onder leiding van Peter Bos. Medewerking werd verleend door Leon Koppelman, panfluit en Ronald IJmker, orgel/piano.

Maandag 7 januari 2019

Huldiging jubilarissen Asaf – tijdens de zeer gezellige en goed bezochte Nieuwjaarsvisite van het Chr. Mannenkoor Asaf te Dedemsvaart in het Kerkelijk Centrum “de Antenne” werden maar liefst 5 leden door voorzitter Johan Tinholt gehuldigd. De heren Gert Jurjens, Roelof Schoenmaker en Dick Spijker waren 25 jaar onafgebroken lid van CMK Asaf en Hans Dirksen en Gezinus de Lange viel de hulde ten deel vanwege dat zij al 40 jaar deel uit maken van het christelijk mannenkoor dat vorig jaar haar 65 jaar bestaan vierde. Zij ontvingen een oorkonde van de KCZB met een aandenken en bloemen van Asaf. De heer de Lange was vanwege ziekte niet aanwezig en zal later de felicitaties in ontvangst nemen.

Voorafgaand werd met het lied Er is een God die hoort, en in een kort memorandum koorlid Jan Buitenhuis herdacht die op 24 december 2018 overleed. Tinholt blikte verder in zijn nieuwjaarstoespraak terug op o.a. het geslaagde 65 jarig jubileum van het koor dat op dit moment een 80 tal leden kent. Over het jaar 2018 kwamen er maar liefst vijf nieuwe leden bij!

Ook de hoogtepunten passeerden in de toespraak met o.a. de vierdaagse koorreis in mei naar België, Luxemburg en Noord Frankrijk waar gezongen werd in diverse prachtige kerken en kathedralen. Tevens een terugblik op het prachtige jubileumconcert op 27 oktober 2018. Dirigent Peter Bos bedankte in zijn speech ons koor voor de zeer fijne en prettige samenwerking. Wim Smit blikte met de aanwezigen samen terug met een prachtige diapresentatie van de bijzondere vierdaagse koorreis in mei 2018.

Zaterdag 17 november 2018

Ons koor kijkt terug op sfeervolle uitwisselingsconcert met Gospelkoor Living Water in het Hervormd Centrum Genemuiden. Ronald IJmker begeleidde koor Asaf achter het orgel, Peter Bos dirigeerde. Het trok, naast de bezoekers van beide koren, veel publiek. Aan het applaus te horen heeft men genoten! Volgend jaar, in april, mogen de Asafieten de koorleden van het Gospelkoor Living Water ontvangen. We kijken uit naar hun komst. Klik Hier voor de agenda. Foto’s over deze avond staan onder (F)acebook Asaf en op de site Gospelkoor Living Water onder Klik Hier   

Jubileumconcert 27 oktober 2018 – 65 jaar ASAF

Jubileumfoto 65 jaar ASAF in de Van Dedem Kerk te Dedemsvaart. Opname: FOTO THEO

Het is 27 oktober 2018 precies 65 jaar geleden dat het christelijk mannenkoor Asaf te Dedemsvaart werd opgericht. In deze 65 jaar werd het koor door vier dirigenten geleid. De heer Jan Zwart uit Coevorden had de eer voor de opstart. Hij werd na een jaar, in 1954, opgevolgd door Bert Kunnen uit Zwolle. In april 1966 werd de heer Jan Zwanepol uit Kampen de nieuwe dirigent. In 2010 nam de huidige dirigent Peter Bos uit Dronten het stokje over.

Op dit moment kent Asaf ongeveer 80 leden. Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan werd op zaterdag 27 oktober een spetterende jubileumconcert gegeven met onder meer het complete oratorium ‘De Schepping’ van Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Vele bezoekers beleefden het mee in ‘De Antenne’, Wilhelmastraat 3 te De Dedemsvaart. PKN Dedemsvaart.

Een hartelijke dank aan de medewerkers:
Henk Dijkhuizen – bariton / Luucs Odink – spreekstem / Sciolto-Ensemble / Ronald IJmker – vleugel Muziekhuis Souman / Jorrit Woudt – orgel / Peter Bos – algehele leiding en dirigent.

Op naar 65 jaar Asaf – 27 oktober 2018

Maandag 8 januari 2018: de eerste verrassing (een gebakje met opschrift) kwam voor de Asafieten en hun partners in het jubileumjaar gelijk al bij aanvang van de nieuwjaarsbijeenkomst (elk jaar heel gezellig) in het gebouw De Antenne te Dedemsvaart. Na het inleidend woord van de voorzitter Johan Tinholt, werden maar liefst 5 jubilarissen in het zonnetje gezet. Klik op Deze Link voor de gemaakte foto’s op die avond. Via de Dedemsvaartse Courant werden de vijf heren ook in het zonnetje gezet.

Onze jubilarissen…
Kees Kamps en Geert Vrieling waren de eersten die in het zonnetje werden gezet door voorzitter Johan Tinholt. Beide heren zijn inmiddels 25 jaar lid van het koor. Gert Jan Brink kwam op zeer jeugdige leeftijd al bij Asaf en kreeg de oorkonde en het cadeau in de vorm van het beeldje Chapeau vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap. Eén van Asaf’s oudste leden, Gezinus Batterink (91 jaar) maar hij zingt nog wekelijks de liederen mee bij de baritons. Batterink werd op 8 september 1957 lid van het koor, nu kreeg hij de gouden speld van de KCZB uitgereikt. Voorzitter Johan Tinholt was zelf ook 25 jaar bij het koor en werd door de 2e voorzitter van Asaf, Albert van de Belt, gehuldigd. Alle jubilarissen kregen bloemen.

Voordat de heren werden gehuldigd werd eerst onze webmaster mevrouw Tineke Poortman door Johan Tinholt bedankt, dit vanwege het vernieuwen en upgraden van de Asaf-site (nu onder WordPress). Maar zeker ook voor het plaatsen van de foto’s die bij elk optreden worden gemaakt. Alweer 13 jaar verzorgt Tineke Poortman onze site (vanaf 2004 al een viertal vernieuwingen ondergaan). Onze  Facebookpagina (openbaar) is sinds 3 jaar in de lucht.

Wat ondernam Asaf in het jubileumjaar 2018?
Het Chr. Mannenkoor Asaf – onder leiding van dirigent Peter Bos – bestaat dit jaar 65 jaar. Om dit jubileum te vieren maakt het koor, na de spectaculaire geraniumactie op 1 t/m 3 mei van 9 t/m 12 mei een 4 daagse concertreis naar België, Luxemburg en noord Frankrijk. Muzikale medewerking tijdens deze vier dagen: Jorrit Woudt en Leon Koppelman. Van deze concertreis heeft onze webmaster Tineke Poortman in het koorarchief een terugblik geplaatst. Klik hier en beleef de vierdaagse koorreis (2015 – 2018) mee.

Op 27 oktober, de dag waarop Asaf het levenslicht aanschouwde, wordt een groot jubileumconcert gegeven in het gebouw De Antenne. Peter roemde in zijn terugblik op 2017 de sfeer die hij wekelijks proefde bij het mannenkoor en blikte nog even terug op het schitterende kerstconcert van het afgelopen jaar en hoopte met Gods zegen op een zeer mooi jubileumjaar.

Bestuurslid Wim Smit liet met een bijzondere fotocollage fantastische mooie beelden zien van Europa en Zuid Afrika. We beleefden het ook echt mee!

In onze Agenda staan de tot nu toe ingeplande optredens…


Kerstconcert 15 december – terugblik… 

De vele toehoorders hebben afgelopen vrijdagavond in het  Kerkelijk Centrum “de Antenne” genoten van het prachtige kerstconcert van Asaf  onder leiding van dirigent Peter Bos. Naast ons koor werkten verder mee het Gitaar-Kwartet Kithara. De vier dames uit Oldebroek brachten op een fantastische wijze hun gitaarspel en zang (solo) en met het koor Asaf ten gehore – waaronder ‘Stille Nacht’.

Verder werkten mee aan dit concert Wilco Veldkamp – pianist en Harry Hamer – organist. Niet alleen stond koorzang op het programma, maar ook werd het voor de toehoorders een meezingavond met bekende kerstliederen.

Alle medewerkers kregen na afloop van het kerstconcert een mooi boeket overhandigd, zo ook Alida Ringenier van Dedemsvaart in Beeld. Als dank dat zij of haar man Alfred mannenkoor Asaf regelmatig in de picture zetten. Op onze Facebookpagina (openbaar) en My Album de foto’s van het prachtige kerstconcert.


40 jaar Paasliederen zingen op 17 apri 2017 – terugblik 

Het is ondertussen een traditie geworden dat het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart zingt op paasmaandag in de “Brugkerk” aan de Zwolseweg 104 in Balkbrug. In het jaar 2017 beleefde ons koor daarmee een jubileum! Klik Hier naar het Fotoalbum 40 jaar Paasliederen zingen met Asaf.

40 jaar geleden, in 1977, werd voor de eerste keer op tweede Paasdag door het mannenkoor onder leiding van Jan Zwanepol het zanguur gehouden. Nog steeds onder grote belangstelling. Op maandag 17 april, tweede paasdag: naast het Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van haar dirigent Peter Bos werkten verder mee aan dit speciale jubileum Paaszanguur – Gert Pannenkoek, bariton – Minne Bosma, lezing – Erica Vogel, fluitiste en Wilco Veldkamp, organist/pianist.

December 2016, ons koor heeft nu ook een Facebookpagina
De pagina Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart blijkt super geliefd te zijn en de daarop geplaatste terugblik, kort na het tweede Kerstconcert in Dedemsvaart, had een bereik van maar liefst 2.525. Dit nieuws delen we graag ook met onze websitebezoekers. Wie op de hoogte wil blijven van ons kooroptreden, kijk regelmatig op onze Facebookpagina

Voor u als bezoeker…
Onze nieuwe site onder WordPress is in de lucht sinds oktober 2017 en wordt nog steeds aangevuld. Bekijk ook eens ons (foto)archief vanaf 1953. Wij wensen u veel leesplezier…