Uitgelicht

 

Op naar 65 jaar Asaf – 27 oktober 2018

Maandag 8 januari 2018: de eerste verrassing (een gebakje met opschrift) kwam voor de Asafieten en hun partners in het jubileumjaar gelijk al bij aanvang van de nieuwjaarsbijeenkomst (elk jaar heel gezellig) in het gebouw De Antenne te Dedemsvaart. Na het inleidend woord van de voorzitter Johan Tinholt, werden maar liefst 5 jubilarissen in het zonnetje gezet. Klik op Deze Link voor de gemaakte foto’s op die avond. Via de Dedemsvaartse Courant werden de vijf heren ook in het zonnetje gezet.

Onze jubilarissen…
Kees Kamps en Geert Vrieling waren de eersten die in het zonnetje werden gezet door voorzitter Johan Tinholt. Beide heren zijn inmiddels 25 jaar lid van het koor. Gert Jan Brink kwam op zeer jeugdige leeftijd al bij Asaf en kreeg de oorkonde en het cadeau in de vorm van het beeldje Chapeau vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap. Eén van Asaf’s oudste leden, Gezinus Batterink (91 jaar) maar hij zingt nog wekelijks de liederen mee bij de baritons. Batterink werd op 8 september 1957 lid van het koor, nu kreeg hij de gouden speld van de KCZB uitgereikt. Voorzitter Johan Tinholt was zelf ook 25 jaar bij het koor en werd door de 2e voorzitter van Asaf, Albert van de Belt, gehuldigd. Alle jubilarissen kregen bloemen.

Voordat de heren werden gehuldigd werd eerst Tineke Poortman door Johan Tinholt bedankt, dit vanwege het vernieuwen en upgraden van de Asaf-site (nu onder WordPress). Maar zeker ook voor het plaatsen van de foto’s die bij elk optreden wordt gemaakt. Alweer 13 jaar verzorgt Tineke Poortman onze site (vanaf 2004 al een drietal vernieuwingen ondergaan). Bezoek daarom regelmatig onze nieuwe website en Facebookpagina (openbaar) en door elke bezoeker in te zien!

Wat onderneemt ons koor in het jubileumjaar?
Het Chr. Mannenkoor Asaf – onder leiding van dirigent Peter Bos – bestaat dit jaar 65 jaar. Om dit jubileum te vieren maakt het koor, na de spectaculaire geraniumactie op 1 t/m 3 mei van 9 t/m 12 mei een 4 daagse concertreis naar België, Luxemburg en noord Frankrijk. Op 27 oktober, de dag waarop Asaf het levenslicht aanschouwde, wordt een groot jubileumconcert gegeven in het gebouw De Antenne. Peter roemde in zijn terugblik op 2017 de sfeer die hij wekelijks proefde bij het mannenkoor en blikte nog even terug op het schitterende kerstconcert van het afgelopen jaar en hoopte met Gods zegen op een zeer mooi jubileumjaar.

Bestuurslid Wim Smit liet met een bijzondere fotocollage fantastische mooie beelden zien van Europa en Zuid Afrika. We beleefden het ook echt mee!

In onze Agenda staan de tot nu toe ingeplande optredens…


Kerstconcert 15 december – terugblik… 

De vele toehoorders hebben afgelopen vrijdagavond in het  Kerkelijk Centrum “de Antenne” genoten van het prachtige kerstconcert van Asaf  onder leiding van dirigent Peter Bos. Naast ons koor werkten verder mee het Gitaar-Kwartet Kithara. De vier dames uit Oldebroek brachten op een fantastische wijze hun gitaarspel en zang (solo) en met het koor Asaf ten gehore – waaronder ‘Stille Nacht’.

Verder werkten mee aan dit concert Wilco Veldkamp – pianist en Harry Hamer – organist. Niet alleen stond koorzang op het programma, maar ook werd het voor de toehoorders een meezingavond met bekende kerstliederen.

Alle medewerkers kregen na afloop van het kerstconcert een mooi boeket overhandigd, zo ook Alida Ringenier van Dedemsvaart in Beeld. Als dank dat zij of haar man Alfred mannenkoor Asaf regelmatig in de picture zetten. Kijk maar eens onder hun archief voor de beelden.

Op onze Facebookpagina (openbaar en voor iedereen toegankelijk) en My Album de foto’s van het prachtige kerstconcert. Bij Dedemsvaart in Beeld hierover ook een terugblik… (foto’s & filmpjes).


17 April 2017 – terugblik op 40 jaar Paasliederen zingen… 

Het is ondertussen een traditie geworden dat het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart zingt op paasmaandag in de “Brugkerk” aan de Zwolseweg 104 in Balkbrug. In het jaar 2017 beleefde ons koor daarmee een jubileum! Klik Hier naar het Fotoalbum 40 jaar Paasliederen zingen met Asaf.

40 jaar geleden, in 1977, werd voor de eerste keer op tweede Paasdag door het mannenkoor onder leiding van Jan Zwanepol het zanguur gehouden. Nog steeds onder grote belangstelling. Op maandag 17 april, tweede paasdag: naast het Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van haar dirigent Peter Bos werkten verder mee aan dit speciale jubileum Paaszanguur – Gert Pannenkoek, bariton – Minne Bosma, lezing – Erica Vogel, fluitiste en Wilco Veldkamp, organist/pianist.


December 2016, ons koor heeft nu ook een Facebookpagina

De pagina Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart blijkt super geliefd te zijn en de daarop geplaatste terugblik, kort na het tweede Kerstconcert in Dedemsvaart, had een bereik van maar liefst 2.525. Dit nieuws delen we graag ook met onze websitebezoekers. Wie op de hoogte wil blijven van ons kooroptreden, kijk regelmatig op https://www.facebook.com/MannenkoorAsafDedemsvaart/ Deze pagina is openbaar en door elke bezoeker te bekijken (klik daarvoor het irritante schermpje weg).

Voor u als bezoeker…
Onze nieuwe site onder WordPress is in de lucht sinds oktober 2017 en wordt nog steeds aangevuld. Wij wensen u veel leesplezier…