Uitgelicht

 

Ons koor komt regelmatig in de spotlights bij:
Dedemsvaart in Beeld
Dedemsvaart in Vogelvlucht of andere media.

Maandag 7 januari 2019

Huldiging jubilarissen Asaf – tijdens de zeer gezellige en goed bezochte Nieuwjaarsvisite van het Chr. Mannenkoor Asaf te Dedemsvaart in het Kerkelijk Centrum “de Antenne” werden maar liefst 5 leden door voorzitter Johan Tinholt gehuldigd. De heren Gert Jurjens, Roelof Schoenmaker en Dick Spijker waren 25 jaar onafgebroken lid van CMK Asaf en Hans Dirksen en Gezinus de Lange viel de hulde ten deel vanwege dat zij al 40 jaar deel uit maken van het christelijk mannenkoor dat vorig jaar haar 65 jaar bestaan vierde. Zij ontvingen een oorkonde van de KCZB met een aandenken en bloemen van Asaf. De heer de Lange was vanwege ziekte niet aanwezig en zal later de felicitaties in ontvangst nemen.

Voorafgaand werd met het lied Er is een God die hoort, en in een kort memorandum koorlid Jan Buitenhuis herdacht die op 24 december 2018 overleed. Tinholt blikte verder in zijn nieuwjaarstoespraak terug op o.a. het geslaagde 65 jarig jubileum van het koor dat op dit moment een 80 tal leden kent. Over het jaar 2018 kwamen er maar liefst vijf nieuwe leden bij!

Ook de hoogtepunten passeerden in de toespraak met o.a. de vierdaagse koorreis in mei naar België, Luxemburg en Noord Frankrijk waar gezongen werd in diverse prachtige kerken en kathedralen. Tevens een terugblik op het prachtige jubileumconcert op 27 oktober 2018. Dirigent Peter Bos bedankte in zijn speech ons koor voor de zeer fijne en prettige samenwerking. Wim Smit blikte met de aanwezigen samen terug met een prachtige diapresentatie van de bijzondere vierdaagse koorreis in mei 2018.

Zaterdag 17 november 2018

Ons koor kijkt terug op een bijzonder geslaagde uitwisselingsconcert met Gospelkoor Living Water in het Hervormd Centrum Genemuiden. Ronald IJmker begeleidde koor Asaf achter het orgel, Peter Bos dirigeerde. Het trok, naast de bezoekers van beide koren, veel publiek. Aan het applaus te horen heeft men genoten! Volgend jaar, in april, mogen de Asafieten de koorleden van het Gospelkoor Living Water ontvangen. We kijken uit naar hun komst. Klik Hier voor de agenda. Foto’s over deze avond staan onder (F)acebook Asaf en op de site Gospelkoor Living Water onder Klik Hier   

Jubileumconcert 27 oktober 2018 – 65 jaar ASAF

Jubileumfoto 65 jaar ASAF in de Van Dedem Kerk te Dedemsvaart. Opname: FOTO THEO

Het is 27 oktober 2018 precies 65 jaar geleden dat het christelijk mannenkoor Asaf te Dedemsvaart werd opgericht. In deze 65 jaar werd het koor door vier dirigenten geleid. De heer Jan Zwart uit Coevorden had de eer voor de opstart. Hij werd na een jaar, in 1954, opgevolgd door Bert Kunnen uit Zwolle. In april 1966 werd de heer Jan Zwanepol uit Kampen de nieuwe dirigent. In 2010 nam de huidige dirigent Peter Bos uit Dronten het stokje over.

Op dit moment kent Asaf ongeveer 80 leden. Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan werd op zaterdag 27 oktober een spetterende jubileumconcert gegeven met onder meer het complete oratorium ‘De Schepping’ van Johan Bredewout en Hans de Ruiter. Vele bezoekers beleefden het mee in ‘De Antenne’, Wilhelmastraat 3 te De Dedemsvaart. PKN Dedemsvaart.

Een hartelijke dank aan de medewerkers:
Henk Dijkhuizen – bariton / Luucs Odink – spreekstem / Sciolto-Ensemble / Ronald IJmker – vleugel Muziekhuis Souman / Jorrit Woudt – orgel / Peter Bos – algehele leiding en dirigent.

Jubileumreis ASAF van 9 t/m 12 mei 2018 

Het Christelijk Mannenkoor uit Dedemsvaart, dat 27 oktober dit jaar 65 jaar bestaat, maakte van woensdag 9 t/m zaterdag 12 mei een koorreis, naar België, Luxemburg en Frankrijk. Naast de medewerking in kerkdiensten is er natuurlijk ook ruimte voor de leuke uitstapjes, waaronder de toeristische trekpleisters in de diverse steden met o.a. een stadstoer in de stad-Luxemburg, een boottocht op de Schelde en haven in Antwerpen.

De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Bos en het koor wordt op deze muzikale reis begeleidt door Jorrit Woudt, organist / pianist uit Enschede en Leon Koppelman, panfluitist uit Vriezenveen.

De Asafieten (56 zangers), 51 partners en drie musici kijken met genoegen terug op een druk, maar fantastisch programma (5 optredens in verschillende kerken). De uitvoer van deze vierdaagse koorreis lag in handen van Muziek & Cultuur tours. En de reiscoördinator (de ene keer in bus 1, dan weer in bus 2) had voor ons gezelschap zeker een meerwaarde. Onze welgemeende dank Jaap. Impressie van onze vierdaagse jubileumreis via Dedemsvaart in Beeld (op ons verzoek vooraf) onder deze twee linken:  Verslag & Foto’s en YouTube kanaal.

Dag 1: woensdag 9 mei

8 uur: vanuit Dedemsvaart vertrekken – stipt op tijd – de twee bussen (met een korte tussenstop en nog 100 km te gaan…) naar de Abdij Val Dieu. Precies volgens schema gaf Asaf een concert, na afloop was het genieten van een rondleiding van de gelijknamige Bierbrouwerij. Proost. Om 15 uur de doorreis naar het hotel in Luxembourgh-Sud.

Na de inschrijving in het Ibis hotel, der kamers opzoeken om later in de avond te genieten van het driegangenmenu en natuurlijk een kort (natuur)ommetje voor de liefhebbers rondom het hotel. Foto-album Dag 1

Dag 2: donderdag 10 mei (Hemelvaart)
Op Hemelvaartsdag heeft ons koor meegewerkt aan een tweetal kerkdiensten in Luxemburg-stad en Vianden (extra ingelast). Het ontbijt: om op tijd te kunnen vertrekken werd het gezelschap van bus 1 en bus 2 gesplitst. Zo verliep het elke dag. Om 11 uur verleende Asaf haar medewerking aan een Duitstalige kerkdienst in de Evangelische Kirche von Luxemburg. Het was een bijzondere dienst. Nadien genieten van het meegenomen lunchpakketje (dit was elke dag vanaf het hotel beschikbaar) om daarna rijkelijk te kunnen genieten van een stadstoer met een Nederlands sprekende gids in elke bus. Weer op naar het hotel om daarna om 18 uur in de bussen te stappen richting Vianden. Het koor verleende haar medewerking aan een Nederlandstalige dienst in de Trinitarierkirche te Vianden. Daarna, teruglopend naar de bus, een spontaan optreden van de Asafieten in de muziekkoepel. Men zong vol overgave een aantal vaderlandse liederen. De toehoorders genoten! Foto-album Dag 2

Dag 3: vrijdag 11 mei
De beide bussen vertrokken nu om 08.45 uur naar de Franse stad Metz in de Elzas. Naast de historische stadsbezichtiging per bus (een Duitstalige gids ging mee in onze eigen bussen) gaf ons koor met musici een inloopconcert in één van Frankrijks mooiste gotische kathedralen de Saint-Etienne. Wauw, wat een gigantisch en architectonisch gebouw waarin vele glas-in-lood ramen (naar horen zeggen wel 5000 stuks) te zien waren. Het aanschouwen is echt niet in één foto te vangen, zo mooi en kleurrijk! Ook het Barokorgel was een bijzonderheid. Wel jammer dat het koorgeluid zo weergalmde, maar alleen al om er te staan als koor is een hele belevenis. Aan belangstelling geen gebrek, het was een in-/uitlopen van veel publiek.

En dan…, ’s avonds na het diner op naar de verrassing. Het werd geen Trier, maar het gezelschap kwam per bus aan bij de Moezel. En jawel hoor, we mochten aan boord van een superdelux ingerichte boot met veel glitter. Ja, ja, het was voor het gezelschap de aanvang van een bonte avond en ingevuld door en voor koorleden. Echt supergeslaagd. We vaarden vanaf Grevenmacher ook nog door een schutsluis, een heel aparte belevenis! Tja, aan alles komt een end, na het aanleggen weer de bus in en op naar het hotel. Foto-album Dag 3

Dag 4: zaterdag 12 mei
Nu was het voor de mensen uit bus 1 om 06.30 uur ontbijten, de passagiers van bus 2 waren welkom in de eetzaal om 07.15 uur.  Koffers gelijk meenemen om alles vlotjes te laten verlopen, de kaartjes van de hotelkamers natuurlijk weer inleveren. Precies om 08.45 uur, na het inladen van – de koffers, koorpakken, rollators, rolstoelen en de lunchpakketten – het vertrek naar het laatste kooroptreden. Om 14 uur: dit keer treden de Asafieten op in vrije tijdskleding tijdens de Open Deur Dienst in de monumentale Sint Carolus Borromeuskerk te Antwerpen (zo werd het programma goed op schema gehouden). Er was veel inloop aan publiek, men luisterde aandachtig naar het bijzondere concert. Onze reiscoördinator Jaap verzorgde daarin nog een solo met “Abba Vader”. Heel mooi.

Daarna met de bus een rondvaart onder de titel “Bier en Chocolade” over de Schelde. Tja, dan is het zover… instappen om met de bus naar het afscheidsdiner te gaan, om daarna afscheid te nemen van de beide chauffeurs. Ze ontvingen een daverend applaus, zo ook de beide musici. Met andere chauffeurs ging het gezelschap richting Dedemsvaart. Zo tegen 23 uur arriveerden we weer bij De Antenne in Dedemsvaart.  Aldaar afscheid nemen en op naar huis. Hierbij terugkijkend op een paar prachtige, zonnige dagen die naar ieders tevredenheid mooi waren ingevuld. Foto-album Dag 4

Dedemsvaart in Beeld heeft de gemaakte video-opnamen verwerkt tot een mooie impressie!

 

Op naar 65 jaar Asaf – 27 oktober 2018

Maandag 8 januari 2018: de eerste verrassing (een gebakje met opschrift) kwam voor de Asafieten en hun partners in het jubileumjaar gelijk al bij aanvang van de nieuwjaarsbijeenkomst (elk jaar heel gezellig) in het gebouw De Antenne te Dedemsvaart. Na het inleidend woord van de voorzitter Johan Tinholt, werden maar liefst 5 jubilarissen in het zonnetje gezet. Klik op Deze Link voor de gemaakte foto’s op die avond. Via de Dedemsvaartse Courant werden de vijf heren ook in het zonnetje gezet.

Onze jubilarissen…
Kees Kamps en Geert Vrieling waren de eersten die in het zonnetje werden gezet door voorzitter Johan Tinholt. Beide heren zijn inmiddels 25 jaar lid van het koor. Gert Jan Brink kwam op zeer jeugdige leeftijd al bij Asaf en kreeg de oorkonde en het cadeau in de vorm van het beeldje Chapeau vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap. Eén van Asaf’s oudste leden, Gezinus Batterink (91 jaar) maar hij zingt nog wekelijks de liederen mee bij de baritons. Batterink werd op 8 september 1957 lid van het koor, nu kreeg hij de gouden speld van de KCZB uitgereikt. Voorzitter Johan Tinholt was zelf ook 25 jaar bij het koor en werd door de 2e voorzitter van Asaf, Albert van de Belt, gehuldigd. Alle jubilarissen kregen bloemen.

Voordat de heren werden gehuldigd werd eerst Tineke Poortman door Johan Tinholt bedankt, dit vanwege het vernieuwen en upgraden van de Asaf-site (nu onder WordPress). Maar zeker ook voor het plaatsen van de foto’s die bij elk optreden wordt gemaakt. Alweer 13 jaar verzorgt Tineke Poortman onze site (vanaf 2004 al een drietal vernieuwingen ondergaan). Bezoek daarom regelmatig onze nieuwe website en Facebookpagina (openbaar) en door elke bezoeker in te zien!

Wat onderneemt ons koor in het jubileumjaar?
Het Chr. Mannenkoor Asaf – onder leiding van dirigent Peter Bos – bestaat dit jaar 65 jaar. Om dit jubileum te vieren maakt het koor, na de spectaculaire geraniumactie op 1 t/m 3 mei van 9 t/m 12 mei een 4 daagse concertreis naar België, Luxemburg en noord Frankrijk. Op 27 oktober, de dag waarop Asaf het levenslicht aanschouwde, wordt een groot jubileumconcert gegeven in het gebouw De Antenne. Peter roemde in zijn terugblik op 2017 de sfeer die hij wekelijks proefde bij het mannenkoor en blikte nog even terug op het schitterende kerstconcert van het afgelopen jaar en hoopte met Gods zegen op een zeer mooi jubileumjaar.

Bestuurslid Wim Smit liet met een bijzondere fotocollage fantastische mooie beelden zien van Europa en Zuid Afrika. We beleefden het ook echt mee!

In onze Agenda staan de tot nu toe ingeplande optredens…


Kerstconcert 15 december – terugblik… 

De vele toehoorders hebben afgelopen vrijdagavond in het  Kerkelijk Centrum “de Antenne” genoten van het prachtige kerstconcert van Asaf  onder leiding van dirigent Peter Bos. Naast ons koor werkten verder mee het Gitaar-Kwartet Kithara. De vier dames uit Oldebroek brachten op een fantastische wijze hun gitaarspel en zang (solo) en met het koor Asaf ten gehore – waaronder ‘Stille Nacht’.

Verder werkten mee aan dit concert Wilco Veldkamp – pianist en Harry Hamer – organist. Niet alleen stond koorzang op het programma, maar ook werd het voor de toehoorders een meezingavond met bekende kerstliederen.

Alle medewerkers kregen na afloop van het kerstconcert een mooi boeket overhandigd, zo ook Alida Ringenier van Dedemsvaart in Beeld. Als dank dat zij of haar man Alfred mannenkoor Asaf regelmatig in de picture zetten. Kijk maar eens onder hun archief voor de beelden.

Op onze Facebookpagina (openbaar en voor iedereen toegankelijk) en My Album de foto’s van het prachtige kerstconcert. Bij Dedemsvaart in Beeld hierover ook een terugblik… (foto’s & filmpjes).


17 April 2017 – terugblik op 40 jaar Paasliederen zingen… 

Het is ondertussen een traditie geworden dat het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart zingt op paasmaandag in de “Brugkerk” aan de Zwolseweg 104 in Balkbrug. In het jaar 2017 beleefde ons koor daarmee een jubileum! Klik Hier naar het Fotoalbum 40 jaar Paasliederen zingen met Asaf.

40 jaar geleden, in 1977, werd voor de eerste keer op tweede Paasdag door het mannenkoor onder leiding van Jan Zwanepol het zanguur gehouden. Nog steeds onder grote belangstelling. Op maandag 17 april, tweede paasdag: naast het Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van haar dirigent Peter Bos werkten verder mee aan dit speciale jubileum Paaszanguur – Gert Pannenkoek, bariton – Minne Bosma, lezing – Erica Vogel, fluitiste en Wilco Veldkamp, organist/pianist.


December 2016, ons koor heeft nu ook een Facebookpagina

De pagina Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart blijkt super geliefd te zijn en de daarop geplaatste terugblik, kort na het tweede Kerstconcert in Dedemsvaart, had een bereik van maar liefst 2.525. Dit nieuws delen we graag ook met onze websitebezoekers. Wie op de hoogte wil blijven van ons kooroptreden, kijk regelmatig op https://www.facebook.com/MannenkoorAsafDedemsvaart/ Deze pagina is openbaar en door elke bezoeker te bekijken (klik daarvoor het irritante schermpje weg).

Voor u als bezoeker…
Onze nieuwe site onder WordPress is in de lucht sinds oktober 2017 en wordt nog steeds aangevuld. Wij wensen u veel leesplezier…