Musici

 

Ons koor kent diverse muzikale begeleiders tijdens een optreden.
We laten u kennismaken met:

Ruth Pos

Ruth Pos is een bekende organiste/pianiste die een brede ervaring heeft in het begeleiden van koor- en samenzang. Ze staat vooral bekend om de warmte die zij in haar orgelimprovisaties en begeleiding weet te leggen. Ook haar liefde voor het pianoklavier bloeide op en inmiddels zijn piano/vleugel dan ook eveneens favoriet bij Ruth.

Ruth studeerde aan het conservatorium en behaalde haar theoretische vakken doormiddel van het staatsexamen. Daarnaast volgde ze orgellessen bij bekende organisten als Addie de Jong in Rotterdam en Willem Hendrik Zwart in de Bovenkerk te Kampen. Ze soleert vaak op concerten en wordt veel gevraagd voor het begeleiden van diverse solisten.

Ook heeft ze veel buitenlandse concertreizen gemaakt en o.a. gespeeld in de Dom van Wenen, de Baseliek van Esztergom in Hongarije en de St. Pieter in Vaticaanstad, Rome. Een ander hoogtepunt was een concert in Miami (Florida) met de bekende Amerikaanse sopraan Kathleen Wilsom en een concert in Banjul (Gambia). Ook heeft zij haar medewerking verleend aan veel cd-opnames en ze is regelmatig te beluisteren op radio Drenthe.

 

Ronald IJmker

Ronald IJmker ( 1981) is een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. De vele concertreizen met koren brachten hem reeds in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen.

Ook werkte hij mee aan verscheidene CD-, radio, en TV opnamen EO Nederland zingt.
Verder geeft hij les aan zowel beginners als gevorderden. Ronald is verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden, Hollandscheveld, en de Protestantse Gemeente te De Krim.

Klik op deze link – u komt op de persoonlijke site van Ronald IJmker.

 

 

Jorrit Woudt

Jorrit Woudt (1980 ) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles. Op zijn dertiende begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in één van de vier Gereformeerde kerken ( vrijgemaakt) te Enschede. Foto rechts is genomen in de Reestkerk te Oud Avereest.

Jorrit Woudt is inmiddels een veelgevraagde koorbegeleider in Nederland op zowel orgel als piano en bij cd-opnames en is regelmatig te zien als begeleider bij het EO tv-programma “Nederland Zingt”. Ook  maakte hij een groot aantal concertreizen in het buitenland en was te beluisteren in Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten van Amerika. Als dirigent is hij verder actief bij twee gemengde koren, twee mannenkoren en een kinderkoor.

Klik op deze link – u komt op de persoonlijke site van Jorrit Woudt.

 

Martin Zonneberg

Martin Zonnenberg (1958) had op jonge leeftijd reeds belangstelling voor het Koninklijke instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd was hij begeleider van een aantal koren.

De diploma’s Koordirectie behaalde hij in Den Haag en Schoolmuziek bij het Lennards Instituut te Den Bosch. Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Ned. Herv. Kerk te Sliedrecht ( Naber-orgel, 1852 ) en Nieuwpoort ( van den Heuvel-orgel, 1976 ).

Hij is dirigent van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor “Ichtus” (175 leden) en het kleinkoor “Concertino”. Verder geniet hij landelijk bekendheid als samensteller en arrangeur van het E.O. Tv-programma ‘Nederland Zingt ’. Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Israel, Canada en Amerika en ook binnen de Europese landen treedt hij regelmatig op. Als componist is Zonnenberg bekend door z’n instrumentale arrangementen en talloze composities voor koor, orgel, orkest etc. en ook van de vele CD-en DVD opnames. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Klik op deze link – u komt op de persoonlijke site van Martin Zonnenberg.

 

Sander van den Houten

Sander van den Houten (1987) is hoofd-organist van de Burgwalkerk en Broederkerk te Kampen en is één van de tweede organisten in de Bovenkerk in deze plaats.

Sander begon op zijn achtste jaar al met zijn piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet te Middelharnis/Sommelsdijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. Hij studeerde verder orgel aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (bachelor) en bij Aard Bergwerff  (improvisatie). In juni 2013 werd door hem het masterdiploma orgel behaald aan het conservatorium te Zwolle bij Theo Jellema met als eindcijfer een 9.

Als dirigent is Sander van den Houten verbonden aan het gemengd koor ‘Soli Deo Gloria’ te Kampen, het mannenkoor IJsselmond te Hasselt en de Zang en Oratoriumvereniging Raalte. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen en vaste begeleider van het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar. Naast zijn privé lespraktijk geeft hij jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler in binnen – en buitenland.

Klik op deze link – u komt op de persoonlijke site van Sander van den Houten.

Harm Hoeve

Harm Hoeve (1964) ontving zijn opleiding aan de muziekschool te Zwolle en ging vervolgens naar het conservatorium eveneens in Zwolle. Daar studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversums conservatorium werd piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Op 24-jarige leeftijd won Harm Hoeve het pretentieuze Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als organist is Hoeve verbonden aan de Gereformeerde kerk vrijgemaakt te Rouveen. Hier begon hij na twee jaar orgelles op 12 jarige leeftijd met het begeleiden van de gemeentezang en gaf in deze kerk zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot vele concerten door het hele land en het buitenland waaronder Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnamen. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk. Tevens is hij dirigent van een kinder, jongeren, gemengd en een mannenkoor. En hij is te beluisteren en te zien in radio en tv- programma’s o.a. Nederland Zingt van de EO.

Wilco Veldkamp


Wilco Veldkamp werd geboren op 4 mei 1983 te Wapenveld en toonde als 4 jarige al veel interesse voor de toetseninstrumenten orgel en piano. Wilco ontving zijn lessen onder andere van musici als Thijs Snoeijer en Harm Hoeve. Verder bekwaamde en ontwikkelde hij zich o.a. aan de Schumann Acedemie. Wilco Veldkamp is op dit moment actief als organist van een drietal kerken in de regio.

Als pianist en koorbegeleider is hij, naast het Christelijk Mannenkoor De Lofzang te Heerde, verbonden aan Chr. Mannenkoor ‘Hanzezangers’ te Zwolle en het gospelkoor ‘Inspiration’ te Harderwijk.

 

Harry Hamer

Harry Hamer is geboren op 4 maart 1956 in Kampen en volgde vanaf 5 jarige leeftijd harmonium- en later orgellessen, grotendeels bij Henk Sleurink aan de Gemeentelijke Muziekschool aldaar. De studie werd voortgezet aan het conservatorium in Zwolle bij Jaap Dragt. Daar werd het solistendiploma orgel en kerkmuziek behaald met een speciale aantekening voor improvisatie. In 1972 werd hij benoemd als organist van de Nieuwe kerk Kampen.

Harry Hamer is werkzaam als coördinator muziek aan “Quintus” centrum voor kunsteducatie in Kampen, als dirigent van het Hervormd Kerkkoor aldaar en is daarnaast actief als concertorganist en veel gevraagd koorbegeleider, is daardoor regelmatig te zien en te beluisteren via de media. Hij heeft zijn medewerking verleend aan meer dan 175 geluidsdragers. Ook behoort arrangeren van muziek voor koor en orkest en het componeren van koraalbewerkingen voor orgel tot zijn werkzaamheden. Vanwege zijn grote inzet voor de orgel- en koorcultuur in Nederland werd hij in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

“De contacten met het Chr. Mannenkoor ASAF bestaan al vanaf 1975. Onder de leiding van oud-dirigent Jan Zwanepol begeleidde Harry Hamer zeer regelmatig bij dit Dedemsvaartse mannenkoor”


Wilt u ons koor uitnodigen voor een optreden?
Neem contact op via het mailadres reserveringen.asaf@gmail.com