Concertreizen

Voor u als bezoeker…
Onze nieuwe site onder WordPress is in de lucht sinds oktober 2017 en wordt nog steeds aangevuld. Wij wensen u veel leesplezier…

Concertreis Trier van 13 t/m 16 mei 2015

WAT EEN FEEST – na 44 jaar dan eindelijk de tweede koorreis – deze koordagen waren al jaren van tevoren ingepland van 13 t/m 16 mei 2015 – en wat hebben de Asafieten genoten zo ook hun partners, dirigent Peter Bos en beide musici Jorrit en Leon. Het weer was prettig geregeld, wanneer het regende – dan zaten we lekker met z’n allen in de bus. In vooroverleg met Dedemsvaart in Beeld, werd na aankomst thuis een terugblik over deze vier dagen bij hun aangeleverd (foto / filmbeelden) en zijn bij hun in het (foto-/film)archief weer te vinden

Niet alleen het bureau MCT komt over de vierdaagse concert-/koorreis veel lof toe, maar ook een supergrote pluim aan de reis- activiteitencommissie van Asaf. (De heren Henk, Geert, Arie en Piet.) De heren overlegden al jaren/maanden vooraf intensief, maar ook onderweg om deze koordagen met concerten en afwisselende uitstapjes soepel te laten verlopen. Een reisverslag van het begin tot thuiskomt per dag… Veel leesplezier!

Concertreis Trier – 13 mei 2015

De twee bussen vertrokken al om half zeven vanuit Dedemsvaart voor de vierdaagse concert/koorreis naar Trier. Na een korte tussenstop rond 9 uur bij Hünxe-West in Duitsland kwamen we circa 11 uur aan bij de Kölner Dom.

Na even de sfeer geproefd te hebben in deze imposante kathedraal, was het om klokslag 12 uur aanvang van het Mittagsgebet. De mannen, onder leiding van dirigent Peter Bos met begeleiding van Jorrit Woudt staande achter het (trap)orgel en Leon Koppelman panfluit nabij het koor, een vijftal liederen ten gehore bracht. Dit werd door de groot aantal aanwezigen, merendeels toeristen, met een luid applaus gewaardeerd. De koorfoto werd na afloop van het kooroptreden genomen in de Dom van Keulen

Na de lunch (vooraf was het geruime zoeken door een wirwar van straatjes, maar goed voor de conditie) ging de reis verder naar Prüm en richting Bitburg, het Eifel*Stern hotel.

Concertreis Trier – 14 mei 2015

Na onze eerste overnachting in het Eifel*Stern hotel een drukke maar indrukwekkende dag Hemelvaart beleefd. Diegene die een heerlijke uitslaapochtend hadden bedacht en daarbij wilden genieten van een stevig ontbijt, die kwamen bedrogen uit. Het laatste was zeker waar, maar we zaten al zo rond kwart over acht in de twee bussen die ons naar Gerolstein brachten.

Vandaag mochten we meewerken aan de hemelvaartsdienst, geleid door de enthousiaste ds. Müller in de van binnen rijk ingerichte Erlöserkirche van de Protestantse Gemeente (mozaïekwerk van goud). Na deze sfeervolle dienst bracht Asaf als toegift nog een aantal nummers spontaan ten gehore, die zeer gewaardeerd werden door de kerkgangers. Nadien stonden de bussen alweer gereed voor het Asaf gezelschap, nu het ging door een rijk gevarieerd landschap richting de stad Trier.

Na de lunch werd door een drietal Nederlands sprekende gidsen en een Duitse gids een rondleiding gehouden. Deze tweede grootse historische stad van Duitsland stamt uit Romeinse tijd. Tijd te kort om alles te kunnen bezichtigen; elke gids stond even stil bij zijn/haar favoriete monumenten om daarna de gidswandeling af te sluiten bij de Konstantin-Basilica (foto). In dit imposante kerkgebouw mocht het mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart een kort inloopconcert verzorgen. Na het verlaten van dit gebouw, dat in de middeleeuwen werd gebruikt als paleis voor de aartsbisschoppen en keurvorsten van de staat Trier en thans de kerk is van de Evangelische Gemeente, was het goed toeven op het terras van de nabij gelegen horeca. Moe, maar voldaan ging het weer richting onze verblijfplaats in Bitburg, om na de opfris te kunnen tafelen.

Concertreis Trier – 15 mei 2015

Op deze derde dag konden de koorleden en partners genieten van de omgeving. Na het ontbijt gingen we met lichte regen richting Traben-Trabach voor een tocht over de Moezel, om bij het uitstappen ter plekke droog weer te ontvangen (hier genoten we de hele dag van). Na het inschepen (hiervoor kreeg ieder een toegangskaartje) hebben we kunnen genieten van een twee uur durende vaartocht, met lunch, dat ons naar het idyllische stadje Bernkastel-Kues bracht.

Na het afmeren zwermden de circa 110 personen zich uit om deze plaats te gaan verkennen. Nadien weer terug omdat we op tijd moesten dineren in ons hotel om ons vervolgens voor te bereiden op het concert in de Stiftkirche te Kyllburg. Asaf, onder leiding van Peter Bos, bracht hier een uitmuntend concert ten gehore. Het publiek genoot niet alleen van het optreden van Asaf, maar ook van de muzikale begeleiders van deze trip, Jorrit Woudt orgel en Leon Koppelman panfluit. Niet alleen lieten beide solistisch horen wat voor muzikale kwaliteiten zij in hun mars hebben, maar ook als duo bleken de twee elkaar perfect aan te voelen. We genoten zo intens!

Concertreis Trier – 16 mei 2015

Zaterdagochtend vroeg – de koffers inpakken en uitchecken in het hotel. De mannen moesten gelijk hun Asaf kostuum aan, want er wachtte op de terugweg naar Nederland nog een kleine muzikale toegift in de Basilica St. Salvator te Prüm (die werd op de eerste reisdag kort bezocht om alvast de sfeer te proeven). In deze prachtige basiliek was het een feest om al zingend het evangelie te mogen uitdragen met de musici Jorrit Woudt (orgel) en Leon Koppelman (panfluit) en Peter Bos, de vaste dirigent van Asaf vanaf april 2010. Na deze dienst gaf Jorrit Woudt op het orgel nog een orgelimprovisatie ten afscheid aan de Asafieten en hun partners tijdens het verlaten van deze kerk. Zo verrijkend!

Vanuit Prüm ging het richting Monschau. Na een verblijf van enkele uren in dit bekende toeristische stadje werd de terugreis aanvaard om aan het begin van de avond te genieten van het afscheidsdiner in hotel De Zwaan in De Lutte in Nederland. Rond half tien arriveerde het gezelschap in Dedemsvaart. Moe maar zeer voldaan zwermden we uiteen en huiswaarts…

Het Christelijk Mannenkoor Asaf Dedemsvaart (62 jaar) kan met trots terug zien op een zeer geslaagde vierdaagse concert-/koorreis (de tweede sinds 1961) naar de Eifel in Duitsland. De foto-/videoreportage van de vierdaagse Concert-/Koorreis Asaf 13 t/m 16 mei, werd samengesteld door Tineke Poortman (webmaster / koorfotograaf Asaf) en het reisverslag per dag door Ben Harms (pr man Asaf).

Jubileumreis ASAF van 9 t/m 12 mei 2018 

Over onze derde concertreis…

Het Christelijk Mannenkoor uit Dedemsvaart, dat 27 oktober dit jaar 65 jaar bestaat, maakte van woensdag 9 t/m zaterdag 12 mei een koorreis, naar België, Luxemburg en Frankrijk. Naast de medewerking in kerkdiensten is er natuurlijk ook ruimte voor de leuke uitstapjes, waaronder de toeristische trekpleisters in de diverse steden met o.a. een stadstoer in de stad-Luxemburg, een boottocht op de Schelde en haven in Antwerpen.

De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Bos en het koor wordt op deze muzikale reis begeleidt door Jorrit Woudt, organist / pianist uit Enschede en Leon Koppelman, panfluitist uit Vriezenveen.

De Asafieten (56 zangers), 51 partners en drie musici kijken met genoegen terug op een druk, maar fantastisch programma (5 optredens in verschillende kerken). De uitvoer van deze vierdaagse koorreis lag in handen van Muziek & Cultuur tours. En de reiscoördinator (de ene keer in bus 1, dan weer in bus 2) had voor ons gezelschap zeker een meerwaarde. Onze welgemeende dank Jaap. Impressie van onze vierdaagse jubileumreis via Dedemsvaart in Beeld (op ons verzoek vooraf) onder deze twee linken:  Verslag & Foto’s en YouTube kanaal.

Dag 1: woensdag 9 mei

8 uur: vanuit Dedemsvaart vertrekken – stipt op tijd – de twee bussen (met een korte tussenstop en nog 100 km te gaan…) naar de Abdij Val Dieu. Precies volgens schema gaf Asaf een concert, na afloop was het genieten van een rondleiding van de gelijknamige Bierbrouwerij. Proost. Om 15 uur de doorreis naar het hotel in Luxembourgh-Sud.

Na de inschrijving in het Ibis hotel, der kamers opzoeken om later in de avond te genieten van het driegangenmenu en natuurlijk een kort (natuur)ommetje voor de liefhebbers rondom het hotel. Foto-album Dag 1

 

Dag 2: donderdag 10 mei (Hemelvaart)
Op Hemelvaartsdag heeft ons koor meegewerkt aan een tweetal kerkdiensten in Luxemburg-stad en Vianden (extra ingelast). Het ontbijt: om op tijd te kunnen vertrekken werd het gezelschap van bus 1 en bus 2 gesplitst. Zo verliep het elke dag. Om 11 uur verleende Asaf haar medewerking aan een Duitstalige kerkdienst in de Evangelische Kirche von Luxemburg. Het was een bijzondere dienst. Nadien genieten van het meegenomen lunchpakketje (dit was elke dag vanaf het hotel beschikbaar) om daarna rijkelijk te kunnen genieten van een stadstoer met een Nederlands sprekende gids in elke bus. Weer op naar het hotel om daarna om 18 uur in de bussen te stappen richting Vianden. Het koor verleende haar medewerking aan een Nederlandstalige dienst in de Trinitarierkirche te Vianden. Daarna, teruglopend naar de bus, een spontaan optreden van de Asafieten in de muziekkoepel. Men zong vol overgave een aantal vaderlandse liederen. De toehoorders genoten! Foto-album Dag 2

Dag 3: vrijdag 11 mei
De beide bussen vertrokken nu om 08.45 uur naar de Franse stad Metz in de Elzas. Naast de historische stadsbezichtiging per bus (een Duitstalige gids ging mee in onze eigen bussen) gaf ons koor met musici een inloopconcert in één van Frankrijks mooiste gotische kathedralen de Saint-Etienne. Wauw, wat een gigantisch en architectonisch gebouw waarin vele glas-in-lood ramen (naar horen zeggen wel 5000 stuks) te zien waren. Het aanschouwen is echt niet in één foto te vangen, zo mooi en kleurrijk! Ook het Barokorgel was een bijzonderheid. Wel jammer dat het koorgeluid zo weergalmde, maar alleen al om er te staan als koor is een hele belevenis. Aan belangstelling geen gebrek, het was een in-/uitlopen van veel publiek.

En dan…, ’s avonds na het diner op naar de verrassing. Het werd geen Trier, maar het gezelschap kwam per bus aan bij de Moezel. En jawel hoor, we mochten aan boord van een superdelux ingerichte boot met veel glitter. Ja, ja, het was voor het gezelschap de aanvang van een bonte avond en ingevuld door en voor koorleden. Echt supergeslaagd. We vaarden vanaf Grevenmacher ook nog door een schutsluis, een heel aparte belevenis! Tja, aan alles komt een end, na het aanleggen weer de bus in en op naar het hotel. Foto-album Dag 3

Dag 4: zaterdag 12 mei
Nu was het voor de mensen uit bus 1 om 06.30 uur ontbijten, de passagiers van bus 2 waren welkom in de eetzaal om 07.15 uur.  Koffers gelijk meenemen om alles vlotjes te laten verlopen, de kaartjes van de hotelkamers natuurlijk weer inleveren. Precies om 08.45 uur, na het inladen van – de koffers, koorpakken, rollators, rolstoelen en de lunchpakketten – het vertrek naar het laatste kooroptreden. Om 14 uur: dit keer treden de Asafieten op in vrije tijdskleding tijdens de Open Deur Dienst in de monumentale Sint Carolus Borromeuskerk te Antwerpen (zo werd het programma goed op schema gehouden). Er was veel inloop aan publiek, men luisterde aandachtig naar het bijzondere concert. Onze reiscoördinator Jaap verzorgde daarin nog een solo met “Abba Vader”. Heel mooi.

Daarna met de bus een rondvaart onder de titel “Bier en Chocolade” over de Schelde. Tja, dan is het zover… instappen om met de bus naar het afscheidsdiner te gaan, om daarna afscheid te nemen van de beide chauffeurs. Ze ontvingen een daverend applaus, zo ook de beide musici. Met andere chauffeurs ging het gezelschap richting Dedemsvaart. Zo tegen 23 uur arriveerden we weer bij De Antenne in Dedemsvaart.  Aldaar afscheid nemen en op naar huis. Hierbij terugkijkend op een paar prachtige, zonnige dagen die naar ieders tevredenheid mooi waren ingevuld. Foto-album Dag 4

Dedemsvaart in Beeld heeft de gemaakte video-opnamen verwerkt tot een mooie impressie!