Over ons

Door het toedoen van een drietal enthousiaste heren startte Het Christelijk Mannenkoor Asaf Dedemsvaart tijdens de eerste ledenbijeenkomst op 27 oktober 1953. De wens van die drie heren, een groot christelijk mannenkoor in het leven roepen, is zeker gelukt.

KLIK HIER voor onze koorhistorie.

2018 – 65 jaar Asaf: in overleg met het bestuur en de activiteitencommissie werd het 65 jarig jubileum van het chr. mannenkoor Asaf – Dedemsvaart op zaterdag 1 september op de gevoelige plaat vastgelegd met een prachtige koorfoto in de PKN kerk Van Dedem. De eer was deze keer aan Foto Theo uit Dedemsvaart. Achterliggende gedachte over de locatie; de Hervormde kerk aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart was in het jaar 1967 dé locatie voor de eerste lp opname van CMK Asaf – Dedemsvaart.

Over ons…
Wij zijn een een actief mannenkoor, dat ondanks de gezellige en vriendschappelijke sfeer, streeft naar een hoge mate van kwaliteit. De ruim 70 koorleden van nu zijn niet alleen uit Dedemsvaart afkomstig, maar ze komen ook uit de omringende plaatsen om wekelijks de zang op maandagavond vanaf 19.45 uute beoefenen.

Zingende mensen…

Tevreden mensen…

Blijde mensen…

Dát is wat ons koor probeert uit te dragen…

Meezingen in ons koor? 

Wij heten u van harte welkom!

Wekelijkse repetitieavond

Kom gerust eens langs op onze wekelijkse repetitieavond om de sfeer bij Asaf te proeven! Ons zingen wijst u de weg in het Kerkgebouw ‘De Antenne’ te Dedemsvaart. Wij zien uit naar uw komst…

Iedere donderdagavond, vanaf 3 februari 2022, wordt er gerepeteerd vanaf  19.45 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Welkom in het PKN Kerkgebouw ‘De Antenne’ Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart.

Over het ‘Nieuwe Normaal’
Meer weten over de basisregels met betrekking tot de koren en zangensembles in Nederland? Klik hier naar de site van KCZB.

Repertoire Asaf
Hoewel het mannenkoor een christelijk koor is, omvat het repertoire voor de optredens een gevarieerde medley van liederen. Er wordt – uit het repertoire van een honderdtal liederen – een keuze gemaakt die bij het optreden van dat moment geschikt zijn.

Er worden zowel Nederlands, alsook Engels en Duitstalige liederen ten gehore gebracht.
De intentie is – om al zingend het Evangelie te verkondigen…

Overzicht van ons repertoire
Klassieke mannenkoorstukken
Gewijde muziek
Kerstliederen – Kerstoratorium – Passie en Paasliederen
Opera melodieën
Vaderlandse liederen
Populaire melodieën

Wilt u Asaf beluisteren op een cd?
Klik hier voor meer>>>