HOME

Historie

Bestuur

Begeleiders

Agenda

Repetities

CD

Uitgelicht

Fotoalbum

Linken

Contact

Bestand Downloaden

Bestand Downloaden
Uitgelicht

  Volgt u CMK Asaf ook al? Klik hiervoor op het Facebooklogo.


40 jaar Paaszanguur CMK Asaf in Balkbrug


Het is inmiddels een traditie geworden dat het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart zingt op paasmaandag in de “Brugkerk” aan de Zwolseweg 104 in Balkbrug. Dit jaar is het een jubileum!

40 jaar geleden, in 1977, werd voor de eerste keer op tweede Paasdag door het mannenkoor onder leiding van Jan Zwanepol het zanguur gehouden. Nog steeds onder grote belangstelling.
 

Naast het Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van haar dirigent Peter Bos werken verder mee aan dit speciale jubileum Paaszanguur. De bariton Gert Pannekoek, Minne Bosma lezing, de fluitiste Erica Vogel en Wilco Veldkamp organist. 

De aanvang van het zanguur op 17 april, 2e paasdag, is om 9.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten is er een collecte.
KLIK HIER voor het affiche Paaszanguur Asaf.
Zangmiddag 9 april - Amsterdam Staff Songsters en Chr. Mannenkoor Asaf

 

In het  Kerkelijk Centrum 'de Antenne', Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart wordt een zangmiddag gehouden waaraan medewerking wordt verleend door het Nationaal gemengd zangkoor met de begeleidingsgroep van het Leger des Heils, de Amsterdam Staff Songsters dat onder leiding staat van Roel van Kesteren en het Chr. Mannenkoor Asaf o.l.v. dirigent Peter Bos. Ronald IJmker verzorgt de orgelbegeleiding. Bekijk de recentste berichten hierover op onze Facebookpagina.

Aanvang zangmiddag: 15 uur. Kerkzaal open vanaf 14.30 uur.


Zondag 29 januari 2017 - Zuidwoldiger Zangavond
Koor en publiek kijken terug op een sfeervolle zangdienst in de Hervormde Kerk te Zuidwolde (Dr) waarin het thema 'Luchtig Geloven' centraal stond. Een dienst, ingevuld door koor- en samenzang, onder leiding van dirigent Peter Bos en organist Ronald IJmker. De korte overdenkingen waren daarin heel passend, zo ook het meezinglied van Ramses Shaffy: "Sammy loop niet zo gebogen". Prachtig.
Nieuwsgierig naar de
foto-impressie, bekijk onze Facebookpagina.  
 
CMK Asaf huldigde leden
Tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst van ons koor (maandag 9 januari) werd door voorzitter Johan Tinholt in zijn toespraak een drietal leden gehuldigd. Freek Lamberik (40 jaar lid), Willem Poortman en Ben Harms (50 jaar lid). Een dag later werd koorlid Ben Benjamins thuis in het zonnetje gezet (25 jaar lid). Zij ontvingen uit handen van de voorzitter namens het koor en de KCZB een beeldje met een oorkonde en een bos bloemen. Dirigent Peter Bos blikte even terug in het jaar 2016 met een tal van schitterende optredens met als hoogtepunt het kerstconcert en de kerstsamenzang. 

Dat voorzitter Tinholt zich niet alleen inzet voor het mannenkoor bleek wel uit zijn lezing en liefde over het wel en wee in het supersnelle (lucht)leven van de gierzwaluw. Tinholt en vele anderen met hem zetten zich voor deze bijzondere vogel in. En voor de volgende nieuwjaarsontmoeting, we horen natuurlijk ook graag de hobby van een andere koorlid. Wie van de Asafieten neemt dan het HOBBYstokje over? 


Maandag 9 januari 2017 -
Nieuwjaarsontmoeting Asaf
Traditioneel komen de Asafieten/partners en dirigent Peter Bos op de eerste repetitieavond van het nieuwe jaar bij elkaar in het gebouw De Antenne te Dedemsvaart om elkaar een goed muzikaal jaar toe te wensen. Zo ook aan het begin van het nieuwe jaar 2017. Er staan al weer een paar prachtige optredens gepland in onze Agenda.

Vrijdag 16 december -
Kerstconcert Asaf
CMK Asaf, dat onder leiding staat van dirigent Peter Bos, heeft vrijdagavond voor een groot aantal toehoorders een prachtig en gevarieerd kerstconcert gegeven in het Kerkelijk Centrum 'De Antenne' te Dedemsvaart. Op onze Facebookpagina een fotoreportage. 

Het koor had deze avond de medewerking van de Dedemsvaartse sopraan Mariska Schagen-Hans. Ze bracht op een schitterende wijze, samen het koor, het Kerst-Oratorium 'Een nieuw Begin' van Johan Bredewout ten gehore waarin koorlid Minne Bosma (1e tenor) de spreekstem had.

Verder werkten mee aan dit concert...
De jonge, maar zeer talentvolle Erica Vogel (dwarsfluit) uit Wezep. Zij begeleidde niet alleen het koor maar liet ook solistisch horen dat zij nu al van grote klasse is. Inmiddels heeft zij haar eerste CD uitgebracht met de titel Verborgen Zegeningen.
Jan Willem Docter uit Enschede begeleidde het koor op de piano. De orgelbegeleiding was in handen van de bekende organist Sander van den Houten uit Kampen, die ook de samenzang muzikaal ondersteunde. Het concert werd afgesloten met koor en samenzang met het bekende lied 'Ere zij God'. Op onze Facebookpagina een fotoreportage.


Zaterdag 1 oktober
 -
Korenconcert van de KCZB Regio Oost
We kijken terug op een geslaagd Regioconcert in de Jeruzalemkerk te Zwolle, we toerden er vanuit Dedemsvaart heen per bus. Drie koren brachten een zeer gevarieerd genre ten gehore, het publiek genoot. Asaf mocht o.l.v. Peter Bos dit Regioconcert van KCZB openen. Gospelkoor El-Shaddai uit Wezep volgde en de afsluiting was in handen van het Christelijk Gemengd Koor Zwolle. Muzikale medewerking was in handen van Sander van den Houten, organist en Jan Willem Docter, pianist. 
Maandag 22 augustus - Asaf herstart de repetitie
Onder leiding van onze dirigent starten de Asafieten weer vanaf maandag 22 augustus met de koorrepetities. Mannen die nog geen lid zijn en van koorzang houden, worden van harte uitgenodigd om eens (geheel vrijblijvend) een repetitieavond mee te maken. KLIK HIER voor meer informatie over ons optreden in de komende maanden. Hoogtepunt van het koor is het kerstconcert op vrijdag 16 december 2016 d.v., welke wordt gehouden in het Kerkelijk Centrum "De Antenne", Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart. Aanvang 20 uur.  

Dinsdag 24 mei 2016 - Dagtrip Asafieten naar De IJsselhoeve in Doesburg

Prima weer om in de bus te vertoeven tussen Dedemsvaart en Doesburg voor het uitje van de koorleden en partners/begeleiders. Bij het Restaurant & Partyhoeve De IJsselhoeve werden allen gastvrij ontvangen met een kopje koffie/thee en heerlijk gebak. Daarna de bus weer in voor een gidstoer over o.a. de haarspeldbochten van de Posbank, genieten van de gidsverhalen en natuurlijk mooie vergezichten. Ter afsluiting nog door het plaatsje Doesburg en weldra weer terug bij het Partycentrum. Na het Achterhoeks lunchbuffet genoten we van de supergeslaagde show 'Moeder ik wil bij de revue'. Wat een zangtalenten (groep van 4 personen) en de daarbij behorende typetjes. Sommige Asafieten werden even in het zonnetje gezet, zo ook onze dirigent Peter (passend bij het lied 'Peter ik ben verliefd'). Na dit alles kwam het dinderbuffet waarop vele gerechten uitgestald (dus voor ieder wat wils) en als toetje, afsluiten met een heerlijk ijsje (doet de naam IJsselhoeve eer aan toch). Daarna retour Dedemsvaart om uit te stappen op de grote parkeerplaats achter De Baron. Een welgemeende dank naar de activiteitencommissie Asaf die deze reis hebben georganiseerd. KLIK HIER voor onze impressie. 

Donderdag 28 april en vrijdag 29 april - Geraniumactie Asaf 2016

 

De leden van het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart gaan op deze dagen weer op pad voor de jaarlijkse verkoop van geraniums. Zijn de prachtplanten vrijdagavond nog niet allemaal verkocht, dan wordt nog de zaterdagochtend de verkoop verlengd. De verkoop is in de kernen van De Krim, Schuinesloot, Lutten, Balkbrug, Oud Avereest en natuurlijk ook in het veendorp Dedemsvaart. 

In voorgaande jaren stond op vrijdagavond al het bordje 'Uitverkocht'.  Om teleurstelling te voorkomen! geef vroegtijdig uw bestelling door aan de koorleden van Asaf of via reserveren@mannenkoorasaf.nl. De geraniums, van topkwaliteit, worden verkocht voor € 2,00 per stuk. Bij afname van drie potplanten betaalt u € 5,00. Per afname van 6 betaald u € 10,00. Er is keuze uit staand & hangers in een ruime scala aan kleuren.
 Bekijk de kleur/plantensoorten onder Bestand downloaden (zie rechtsboven). 

De planten zijn ook af te halen bij het distributiepunht Fa. Antuma, Stegerensallee 2, 7701 PL te Dedemsvaart op 28 en 29 april. Tijdstip: 10 tot 20 uur. 
Maandag 28 maart - Pasen met het Chr. Mannenkoor Asaf

Maandag 28 maart 2e paasdag D.V. wordt in de Brugkerk aan de Zwolseweg 104 in Balkbrug het inmiddels traditionele Paaszanguur gehouden. Naast het Christelijk Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart dat onder leiding staat van dirigent Peter Bos werken verder mee de trompettist Gerrit Plaggenmarsch, organist Wilco Veldkamp en Minne Bosma lezing.

Voor het  thema van dit zanguur is gekozen Van Schepping tot Wederkomst met als nadruk de Pasen. Het koor neemt al zingend de aanwezigen mee door de bijbel van Schepping, Kerstfeest, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en de Wederkomst. In het programma  met koorzang en lezing is er veel ruimte voor samenzang.

De aanvang van het zanguur is om 9.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten is er een collecte.
Zaterdag 27 februari - Dubbelmannenkoorconcert tussen CMK Dronten en CMK Asaf

Het Chr. Mannenkoor Dronten o.l.v.Peter Speek en Chr. Mannenkoor Asaf o.l.v. Peter Bos geven op zaterdag 27 februari D.V. een gezamenlijk concert in het Kerkelijk Centru 'De Antenne, Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart. De koren treden afzonderlijk op en zullen aan het eind van het concert gezamelijk te beluisteren zij. Beide koren laten zich deze avond begeleiden door Wilco Veldkamp piano en Ronald IJmker orgel. Het concert begint om 20:00 uur. De toegang van de avond is gratis, wel is er een collecte. Beide koren kijken terug op een sfeervolle avond. Impressie via Dedemsvaart in BeeldMaandagavond 4 januari 2016 - Nieuwjaarsbijeenkomst Asaf 

Na de toespraak van voorzitter Jan van der Bosch werd 40 jarige koorlid Lex Potgieter met een luid applaus in het zonnetje gezet door de Asafieten en partners in de sfeervolle Nieuwjaarsbijeenkomst. Potgieter kan terug kijken op 40 jaar lidmaatschap (13 januari 1975) en daar hoort natuurlijk ook een kadootje bij. Onze voorzitter overhandigde hem namens de KCZB een oorkonde, een attentie en bos bloemen. Maar er kwamen nog meer feestelijkheden ter tafel na de toespraak van dirigent Peter Bos. Voor alle koorleden een blijvende herinnering in boekvorm waarin een collage over de gehouden vierdaagse concertreis Trier in mei 2015. Het eerste exemplaar werd symbolisch overhandigd door Arie Kollen, voorzitter van de activiteiten commissie, aan Jan van der Bosch. De avond, waarin ook veel werd gezongen, werd afgesloten met een geslaagde verloting.  

Sinds december 2015 heeft CMK Asaf Dedemsvaart een Facebook-account. De pagina Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart blijkt super geliefd te zijn en de daarop geplaatste terugblik, kort na het tweede Kerstconcert in Dedemsvaart, had een bereik van maar liefst 2.525. Dit nieuws delen we graag ook met onze websitebezoekers.  

Terugblik van de twee gehouden Kerstconcerten in 2015...

Ons dynamisch mannenkoor kan met warmte terug kijken op de twee gehouden Kerstconcerten. Mede mogelijk gemaakt door de sublieme medewerking van Leon Koppelman (panfluit en harp), Marijn de Jong (piano), Wilco Veldkamp (orgel en piano) en Sander van der Houten (orgel). Dit onder algehele leiding van onze koordirigent Peter Bos.

December 2015
 - maar liefst twee Kerstconcerten op naam van tet Chr. Mannenkoor Asaf  Dedemsvaart. Beiden onder leiding van dirigent Peter Bos. 

* Op vrijdagavond 18 december d.v. zingt het koor in de Kerk van de Protestantse Gemeente Parallelweg 39 te De Krim. Medewerkenden aan dit kerstconcert worden gegeven door Leon Koppelman panfluit, Marijn de Jong begeleid op de piano en Wilco Veldkamp de klavieren op het orgel voor de koor-/samenzang in De Krim.
 
* Op maandagavond 21 december d.v is het mannenkoor Asaf met haar medewerkenden te beluisteren in het Kerkelijk Centrum “De Antenne” Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart. Medewerking aan dit kerstconcert worden gegeven door Leon Koppelman panfluit, Wilco Veldkamp bespeelt de piano en Sander van den Houten begeleid het koor en samenzang op het orgel in Dedemsvaart.

In de beide Kerstconcerten een gevarieerd programma waarin ruimte voor veel samenzang.
Aanvang: 20:00 uur. De kerkzaal is open vanaf 19:30 uur. 
Kaarten in de voorverkoop € 8,00 per persoon en op de concertavonden € 10,00. KLIK HIER voor informatie en voorverkoopadressen.  


9 NOVEMBER - open repetitieavond Chr. Mannenkoor ASAF

Het Christelijk Mannenkoor Asaf te Dedemsvaart is op zoek naar nieuwe leden en houdt op maandag 9 november D.V. een open repetitieavond aanvang 20.00 uur in het Kerkelijk Centrum “De Antenne” Wilhelminastraat 3.

Hebt u altijd al willen zingen bij een mannenkoor en er niet aan toegekomen of u was altijd al van plan deze fijne hobby weer op te pakken?  Kom dan maandagavond 9 november vrijblijvend naar deze open repetitie en maak kennis met het repertoire, dirigent Peter Bos en de leden van CMK Asaf heten u van harte welkom. Kennis van het notenschrift is bij ons koor geen vereiste we oefenen op onze repetitieavonden. Hebt u na deze bijeenkomst interesse om lid te worden? Dan kunt u vrijblijvend nog een paar keer een reguliere repetitie bijwonen en in overleg met onze dirigent een stemtest doen zodat u bij de juiste partij komt te zingen.

 Het Chr. Mannenkoor oefent elke maandagavond in het Kerkelijk Centrum “De Antenne”in Dedemsvaart aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur.
Impressie 4-daagse Koorreis Trier van 13 t/m 16 mei - CMK Asaf 

Helaas was de activiteitencommissie (4 koorleden) en de PR (2 personen) van Asaf niet in de gelegenheid om vanuit de hotelaccommodatie in Duitsland de reporters van Dedemsvaart in Beeld (zoals was overlegd) te voorzien van het reisverslag per dag met foto-/filmbeelden voor de achterblijvers en belangstellenden.

Een nieuwe poging, maar nu vanuit de thuishaven Dedemsvaart. PR Asaf, Tineke Poortman (foto/film) en Ben Harms (redactie).

Niet alleen het reisburo MCT komt veel lof toe voor de mooie, afwisselende invulling van deze vierdaagse concert-/koorreis, maar ook een supergrote pluim aan de reiscommissie (4 personen) die vooraf en onderweg het nodige overleg hebben gehad om deze koordagen soepeltjes te laten verlopen. Nogmaals onze warme, welgemeende dank aan allen! Met de Kölner Dom op de achtergrond werd de reiscommissie Henk, Geert, Arie en Piet er even uitgelicht.   
Concertreis 1e dag
Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart 13 mei 2015

Het kostersechtpaar ten Brinke van De Antenne waren er woensdagochtend net zo vroeg bij als de Asafieten die vertrokken om half zeven vanuit Dedemsvaart voor de vierdaagse concert/koorreis naar Trier. Na een korte tussenstop rond 9 uur bij Hünxe-West in Duitsland kwamen we circa 11 uur aan bij de Kölner Dom.

Na even de sfeer geproefd te hebben in deze imposante kathedraal, was het om klokslag 12 uur het Mittagsgebet waarin de mannen, onder leiding van dirigent Peter Bos met begeleiding van Jorrit Woudt orgel ( dit staande) en Leon Koppelman panfluit, een vijftal liederen ten gehore bracht. Dit werd door de groot aantal aanwezigen, merendeels toeristen, met een luid applaus gewaardeerd.

Na de lunch ging de reis verder naar Prüm en richting Bitburg, de vaste verblijflocatie van de koorleden Asaf en aanhang in het Eifel*Stern hotel. De koorfoto werd genomen voor de Dom van Keulen.Concertreis 2e dag
Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart - 14 mei 2015

Na onze eerste overnachting in het Eifel*Stern hotel een drukke maar indrukwekkende Hemelvaartsdag beleefd. Diegene die dachten  dat we deze morgen eens lekker konden uitrusten en dan genieten van een stevig ontbijt kwamen bedrogen uit. Het laatste was zeker waar, maar we zaten al zo rond kwart over acht in de twee bussen die ons naar Gerolstein brachten. Vandaag mochten we meewerken aan de Hemelvaartsdienst, geleid door de enthousiaste ds. Müller in de van binnen rijk ingerichte Erlöserkirche van de Protestantse Gemeente (mozaïekwerk van goud).

Na deze sfeervolle dienst bracht Asaf als toegift nog een aantal nummers ten gehore, die zeer gewaardeerd werden door de kerkgangers. Nadien stonden de bussen alweer gereed voor het Asafgezelschap, nu het ging door een rijk gevarieerd landschap richting de stad Trier. Na de lunch werd door een drietal Nederlands sprekende gidsen en een Duitse gids een rondleiding gehouden. Deze tweede grootse historische stad van Duitsland stamt uit Romeinse tijd. Tijd te kort om alles te kunnen bezichtigen; elke gids stond even stil bij zijn/haar favoriete monumenten om daarna de gidswandeling af te sluiten bij de Konstantin-Basilika.

In dit imposante kerkgebouw mocht Asaf uit Dedemsvaart een kort inloopconcert verzorgen. Na het verlaten van dit gebouw, dat in de middeleeuwen werd gebruikt als paleis voor de aartsbisschoppen en keursvorsten van de staat Trier en thans de kerk is van de Evangelische Gemeente, was het goed toeven op het terras van de nabij gelegen horeca. Moe, maar voldaan ging het weer richting verblijfplaats Bitburg om na de opfris te kunnen tafelen.  


Concertreis 3e dag Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart – 15 mei 2015

Op deze derde dag konden de koorleden en partners genieten van de omgeving.  Na het ontbijt gingen we met lichte regen richting Traben-Trabach voor een tocht over de Moezel, om bij het uitstappen ter plekke droog weer te ontvangen (hier genoten de hele dag van). Na het inschepen (hiervoor kreeg ieder een toegangskaartje) hebben we kunnen genieten van een twee uur durende vaartocht, met lunch, dat ons naar het idyllische stadje Bernkastel-Kues bracht.

Na het afmeren zwermden de circa 110 personen zich uit om deze plaats te gaan verkennen. Nadien weer terug omdat we op tijd moesten dineren in ons hotel om ons vervolgens voor te bereiden op het concert in de Stiftkirche te Kyllburg. Asaf, onder leiding van Peter Bos, bracht hier een uitmuntend concert ten gehore. Het publiek genoot niet alleen van het optreden van Asaf,  maar ook van de musicale begeleiders van deze trip, Jorrit Woudt orgel en Leon Koppelman panfluit. Niet alleen lieten beide solistisch horen wat voor muzikale kwaliteiten zij in hun mars hebben, maar ook als duo bleken de twee elkaar perfect aan te voelen. We genoten!

Concertreis 4e dag
Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart - 16 mei 2015

Het was zaterdagochtend weer de koffers inpakken en uitchecken. De mannen moesten gelijk hun Asaf kostuum aan, want er wachtte op de terugweg naar Nederland nog een kleine muzikale toegift in de Basilika St. Salvator te Prüm (die werd op de eerste reisdag kort bezocht om de sfeer alvast even te proeven). In deze prachtige basiliek was het een feest om al zingend het evangelie te mogen uitdragen met de musici Jorrit Woudt (orgel) en Leon Koppelman (panfluit) en Peter Bos, de vaste dirigent van Asaf. Na deze dienst gaf Jorrit Woudt op het orgel nog een orgelimprovisatie ten afscheid aan de Asafieten en hun partners tijdens het verlaten van deze kerk.

Vanuit Prüm ging het richting  Monschau. Na een verblijf van enkele uren in dit bekende toeristische stadje werd de terugreis aanvaard om aan het begin van de avond te genieten van het afscheidsdiner  in hotel De Zwaan in De Lutte in Nederland. Rond half tien arriveerde het gezelschap in Dedemsvaart.    

Het Christelijk Mannenkoor Asaf Dedemsvaart (62 jaar) kan met trots terug zien op een zeer geslaagde vierdaagse concert-/koorreis (de tweede sinds 1961) naar de Eifel in Duitsland. De foto-/videoreportage van de vierdaagse Concert-/Koorreis Asaf 13 t/m 16 mei, werd samengesteld door Tineke Poortman (koorfotograaf Asaf) en het reisverslag per dag door Ben Harms (pr man Asaf). 

 

2015, 13 t/m 16 mei - Concertreis Chr. Mannenkoor Asaf Dedemsvaart


 

De Asafieten hebben van woensdag 13 mei tot en met zaterdag 16 mei een koor/concertreis naar Duitsland gemaakt. Er gingen ongeveer een 60 zangers mee, het totale gezelschap bestaat uit 113 personen. Het reisdoel ging naar Trier, één van de twee oudste Duitse steden uit Romeinse tijd gelegen in het Moezeldal omgeven door de heuvels van de Eifel en Hünsruck.

De woensdag begon vroeg voor de Asafieten, het vertrek stond gepland om 6.30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum “de Antenne”. Om 12.00 uur trad Asaf op in de grootste kathedraal van Duitsland en de tweede in Europa de Dom van Keulen waar het koor mee zal werken aan het Middagsgebet.

Op donderdag Hemelvaartsdag was het koor te beluisteren in de Erlöserkirche te Gerolstein waar het meewerkte in de kerkdienst van protestantse Gemeente. In de middag verzorgde het koor een inloopconcert in de beroemde Romeinse Basilika te Trier. Op vrijdagavond werd er een concert gegeven in de Stiftkirche te Kyllburg.

Voorafgaande aan de terugreis op zaterdag 16 mei stond er ‘s morgens een concert van het koor en de muzikale begeleiders op het programma in de Sint Salvator Basiliek de schitterende parochiekerk te Prüm. De algehele muzikale leiding was in handen van dirigent Peter Bos en het koor werd deze reis begeleidt door organist en pianist Jorrit Woudt uit Enschede en panfluitist Leon Koppelman uit Vriezenveen. Naast de variëteit aan concerten en optredens was er gelegenheid voor het bezoeken van toeristische trekpleisters in de omgeving van Trier. 

2015, 30 april/ 1 mei - Geraniumactie Chr. Mannenkoor Asaf
 

Alweer de vijfde geraniumactie achter de rug, die startte dit jaar met een spectaculaire voorverkoop van ruim 2000 prachtplanten! Op 30 april en 1 mei zijn de Asafieten met vele aanhangers vol geraniums op pad geweest om aan de deur de resterende 6000 planten van de hand te doen. En warempel, net als het voorgaande jaar, waren de Asafieten op vrijdagavond alle potplanten kwijt. Top score! De heerlijke huisgemaakte groentesoep (ter afsluiting) word dan ook reuze gewaardeerd. Alweer de geraniumactie van Asaf gemist? Ook volgend jaar gaan de Asafieten op pad, en in de voorverkoop bent u verzekerd van een keur aan geraniumsoorten! Dus let op de advertenties in de plaatselijke courant. De organisatie was in handen van het actiecommitie, waarvoor alle waardering.  Samen met het Chr. Mannenkoor Asaf paasliederen zingen...  

Op maandag 2e paasdag 6 april 2015 D.V., wordt er in de Brugkerk aan de Zwolseweg in Balkbrug het bekende traditionele Paaszanguur gehouden, dit samen met het Christelijk Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart dat onder leiding staat van dirigent Peter Bos.

Het zanguur, dat al jaren in grote belangstelling staat, kent een gevarieerd programma! Naast koorzang is er veel samenzang in het teken van de opstanding van Jezus Christus. Het Mannenkoor zingt onder andere delen uit de paas-cantate 'Christus is waarlijk Opgestaan' uit het Oratorium Van Liefde Ongekend en uit de 'Schepping'. Dit op muziek en arrangement van Johan Bredewout en teksten van Henk Ruiter.

Het zanguur begint om 9.30 uur.  Koor en samenzang worden op orgel begeleidt door Wilco Veldkamp.
Ter bestrijding van de onkosten  wordt er een collecte gehouden.2015, 13 februari - Benefietconcert in De Hoeksteen te Bergentheim

Het is inmiddels in Bergentheim een jaarlijks terugkerende happening in het voorjaar: een benefietconcert voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het Roemenië Comité van de GKV te Bergentheim. De organisator had een fraaie combinatie aan medewerkenden, waaronder het Chr. Mannenkioor Asaf uit Dedemsvaart (o.l.v. Peter Bos), Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk (o.l.v. Harm Hoeve) en de muzikale begeleiding was in handen van Ronald IJmker.

Voor wie niet aanwezig waren, u heeft een sfeervolle, rijk gevarieerde muzikale avond gemist.
Wel jammer dat er zo weinig belangstellende waren. Een korte impressie van deze avond...

    2015, 5 januari - Chr. Mannenkoor Asaf huldigt leden…
 

Op de gezellige goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van ons koor maandagavond 5 januari werden een tweetal leden vanwege hun langdurig lidmaatschap door voorzitter Jan van der Bosch gehuldigd...

Aan Jan Hans, die al veertig jaar zijn partij meezingt bij de tweede tenoren, werd namens het hoofdbestuur van de KCZB een speciale oorkonde en een attentie overhandigd door de Asaf voorzitter ook voor Arie Tibben, vijf en twintig jaar bas, was er een aandenken aan deze mijlpaal dat werd onderstreept met een bos bloemen.

Tijdens het samenzijn werden een aantal liederen gezongen en blikte Jan van der Bosch in zijn speech terug op 2014 en wat voor ons zoal te gebeuren staat in het nieuwe jaar waarbij hij aanstipte de speciale concertreis naar Duitsland van 13 t/m 16 mei. Peter Bos ging in zijn woord in op de fijne kerstconcerten die wij samen met de medewerkenden zowel in Dedemsvaart als in De Krim hadden en dankte ons dan ook voor de inzet.

Er wisselden deze avond een aantal schilderijen van Berend van Belt die hij ons had geschonken van eigenaar en de verloting met prachtige prijzen was wederom een succes. En vooruit kijkend, ons koor gaat een heel bijzonder zangjaar tegemoet...> > > > > > >


2014: Schitterende kerstconcerten Chr. Mannenkoor Asaf - persbericht intern 

Het Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van haar dirigent Peter Bos heeft vrijdagavond voor een goed gevuld Kerkelijk Centrum “De Antenne” in Dedemsvaart een schitterend kerstconcert gegeven. Het publiek genoot met volle teugen en waardeerden dit regelmatig met applaus. Het koor had voor dit concert de medewerking van Peter Eilander orgel, Wilco Veldkamp piano, Han Kapaan één van ’s werelds beste hoboïsten en de in Berlijn wonende sopraan Esther Munsterman die zowel als solisten als samen met het koor te horen waren...

Een leuk moment was dat spontaan de sopraan bij het lied "Mary had a Baby" dat op losse swingende manier werd gebracht niet alleen de solo zong maar ook het dirigeren van het koor voor haar rekening nam. Verder bracht Munsterman als solo “He Shall feed His flack” uit de Messiah van G.F. Händel en een Christmas medley, Han Kapaan liet zijn hobo spreken in de Kerstsonatine in een arrangement van Louis van Dijk gesteund door orgel en piano. Asaf begon het concert waarin veel samenzang met "Komt allen tezamen" en het werd samen met aanwezigen op majestueuze wijze afgesloten met het "Ere zij God" van J. van der Waart. Fotoimpressie Kerstconcert 19 december via
Dedemsvaart in Beeld.

Maandagavond 22 december gaf het Mannenkoor een Kerstconcert in de PKN-kerk aan de Parallelweg in De Krim met een andere samenstelling aan medewerkenden. Wel is aanwezig de sopraan Esther Munsterman en Niek Vedelaar begeleidde de sopraan Esther Munsterman en het mannenkoor op de piano. Ronald IJmker verleende zijn medewerking aan het koor en de samenzang op het orgel. Wie van dit kerstconcert in De Krim nog even wil nagenieten KLIK HIER om het bestand te downloaden via We Transfer onder de naam "mp3 2014 Kerst Asaf De Krim". U kunt dit bestand op uw eigen pc opslaan of direct beluisteren. Met dank aan Ronald IJmker.Zaterdag 15 november 2014:

Ons koor kijkt met genoegen terug op het uitwisselingsconcert met het Christelijk Mannenkoor Dronten in het Kerkcentrum de Ark in Dronten. Tegen 17 uur vertrokken we met de bus vanuit Dedemsvaart naar Dronten, waar onze koorleden en partners gastvrij werden onthaald met een kop koffie en iets lekkers...

Daarna aan het koorwerk om in de kerk de akoustiek te ervaren, tevens de generale waarin het gezamenlijke optreden voor de afsluiting van deze kooravond. Pianist Niek Vedelaar en Organist Gert van de Wiijde en de beide dirigenten, Peter Speek en Peter Bos, werden in het zonnetje gezet. Allen werden beloond met een daverend applaus!
KLIK HIER voor de impressie van deze avond. 

 29 oktober 2014:
RADIO-OPNAMEN ‘LAAT ONS DE RUSTDAG WIJDEN’ IN NIEUWLEUSEN

Een mooie avond met een goede boodschap en veel koor- en samenzang.

HILVERSUM, oktober 2014 – De Evangelische Omroep organiseert op D.V. 29 oktober 2014 een koor- en samenzangavond in De Voorhof, Burgemeester Mulderlaan 1 in Nieuwleusen. Tijdens deze avond maakt de firma Dutchview radio-opnamen voor het programma Laat ons de rustdag wijden'. Iedereen is van harte welkom vanaf 19 uur. Aanvang: 19:30 uur. De toegang is vriJj. Bemoediging en troost in gesproken woord en lied. 

Chr. Mannenkoor 'Asaf' uit Dedemsvaart onder leiding van Peter Bos treedt in De Voorhof op.
Op het programma staan psalmen en bekende geestelijke liederen. Harm Hoeve bespeelt het orgel. Behalve koor- en samenzang biedt de avond ook woorden van bemoediging en troost.
Twee predikanten uit de regio zullen een overdenking verzorgen: ds. L.H.Th. Kooij en ds. D. Smink.

Deze radio-opname wordt uitgezonden op 8 en 15 november 2014 om 21.02 op Radio 5.
Kijk ook op
www.eo.nl/laatonsderustdagwijden


Maandag 18 augustus 2014:
Dedemsvaart in Beeld was bij onze eerste repetitieavond na de zomervakantie in De Antenne aanwezig om onze puntje op de i voor de komende optredens vast te leggen. KLIK HIER en bekijk hun 'Filmarchief' en 'Fotoarchief' met een terugblik van onze optredens in Dedemsvaart.

Op 1 en 2 mei 2014: geraniumactie Chr. Mannenkoor Asaf

Op donderdag 1 en vrijdag 2 mei gingen de leden van het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart weer op pad in de kernen van De Krim, Lutten, Balkbrug, Oud Avereest en Dedemsvaart voor de jaarlijkse verkoop van geraniums.

Om teleurstelling te verkomen dat alles al is uitverkocht, zoals voorgaande jaren, was het ook  mogelijk de bestelling op te geven via info@mannenkoorasaf.nl of bij een van de koorleden die deze graag voor u noteerden. Daar werd in de voorverkoop veel gebruik van gemaakt.

De geraniums, die van topkwaliteit zijn, werden verkocht per stuk voor € 2,00 bij 3 stuks 
€ 5,00 en 6 stuks voor €10,00.
Er was een ruime keuze in allerlei kleuren voor de staande- en de hanggeraniums, waaronder de altijd uitbundige bloeiende bekende “Oostenrijker”.
Maar de nieuwe soorten werden ook gretig afgenomen. Van een geraniumsoort werd al snel 500 stuks bijbesteld en ook die kreeg al snel een nieuwe eigenaar.

De planten waren ook af te halen bij de distributieplaats firma Antuma aan de  Stegerensallee in Dedemsvaart op 1 en 2 mei vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur. Deze locatie, alweer voor het vierde jaar, is uitermate geschikt voor dit gebeuren!

> > > > > > >

Zaterdagavond vond de eerste Dedemsvaart Zingt plaats.

Samen zingen en luisteren naar liederen gezongen door Mannenkoor Asaf o.l.v. van Peter Bos, de Band van K.K. Toontje Hoger en Herman en Arjen Hagels. Het publiek en medewerkers genoten met volle teugen van muziek en zang in De Antenne te Dedemsvaart. De Protestantse Zendingscommissie Dedemsvaart (PZD) organiseerde deze avond om geld bijeen te brengen voor het goede doel waar dit jaar voor gespaard wordt; geen kinderarbeid, kinderen naar school in Bolivia. Iedereen werkte deze avond belangeloos mee.
Lees meer bij Dedemsvaart in Beeld onder het kopje ‘Publiek geniet van Dedemsvaart Zingt’.


> > > > > > >


Christelijk Mannenkoor Asaf Dedemsvaart vierde in 2013 haar 60 jaar bestaan!

Asaf heeft dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en het werd een fantastisch jubileumjaar! Vanaf het jaar 2010 waren er tal van acties op touw gezet voor de nodige financiën. De heer A. Kollen, voorzitter van de jubileumcommissie, kon al verheugd melden dat de eerste actie "rollade actie Kerst 2010" een groot succes was, maar ook in de daarop volgende jaren werden er toch rond de 500 heerlijke rollades door de koorleden aan huis bezorgd.

En wat volgde er nog meer? Beleef het mee met een terugblik . . . 


. . . Jubileumreis zaterdag 25 mei 2013
De busreis op deze dag, met alle ingrediënten die de jubileumcommissie in overleg met Gebo Tours uit Nieuwleusen voor het gezelschap van 120 personen (koorleden en partners) had overlegd, kan echt het predikaat "super geslaagd" ontvangen! Ook mede dank zij het mooie, zonnige weer en natuurlijk de stemming onderling. De reis ging vanuit Dedemsvaart naar Harmelen om aldaar een koffiepauze te houden en natuurlijk even de benen te strekken. Daarna op weg naar de havens in Rotterdam, maar eerst genieten van een verrassend diner in het Maritieme Hotel, waar een olijke gastvrouw vooraf aan de maaltijd ons het een en ander voorschotelde over de bijzondere geschiedenis van dit hotel. Zoals zij het noemde: een drie sterren hotel met een vijf sterren locatie!

Met SPIDO lieten wij ons verrassen op het water door de imposante havens waar heel wat te bekijken was. Daarna weer de bus in om na een lavende kop koffie of thee ons te begeven naar Tiel, waar in de St. Maartenskerk een feestelijk dubbel koorconcert werd gehouden met de Herv. Zangvereniging Vox Jubilans uit Waddinxveen. Ons koor mocht eerst repeteren tot 18 uur en een aantal dames genoten in die tijd van het historische Tiel en natuurlijk Flipje. Om 19.30 uur was het acte de precence om de gasten in de kerk te laten genieten van Asaf's kwaliteiten. Muzikale medewerking werd verleend door Marco den Toom orgel, Severin van Dijk dwarsfluit. Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet en Asaf o.l.v. Peter Bos.
Bekijk onze belevenissen via het Fotoalbum      

> > > > > > >

. . . Geraniumverkoop 2 t/m 4 mei 2013
De jaarlijkse, goed lopende geraniumverkoop huis aan huis sinds het jaar 2011, verliep ook dit jaar weer op rolletjes. Maar liefst 7000 potplanten werden verkocht en donderdagochtend was het al een drukte van belang bij de schuur van Antuma aan de Stegerensallee in Dedemsvaart. Bij de ingang stond een bord te pronken (sponsor Bergslot). De speciale houten omlijsting werd gemaakt door een van de koorleden, waarvoor onze hartelijke dank!

Promotie voor de huis aan huis geraniumactie: niet alleen dankzij de persberichten via krant en de persoonlijke bestelling via onze site, maar ook verschillende koorleden droegen hun steentje al vroeg bij om de bestellingen, die via bekenden bij hen binnenkwamen, door te geven aan de organisatoren. Mede dank zij de grote inzet van vele koorleden, partners en ook familieleden (zelfs jongeren) en niet te vergeten de jubileumcommissie, kon men al vroeg op vrijdagmiddag het sein geven "wij zijn door de planten heen". Dit feestelijk gebeuren werd gezamenlijk onder het genot van een eigengemaakte groentesoep, waaraan de dames van de catering ook hun steentje hebben bijgedragen, afgesloten. Zonder de verzorging van de inwendige mens (broodjes, koffie) is het moeilijk om toch gesterkt op pad te gaan.
Het inpakken van de geraniums en het verloop daarvan op beide dagen in het Fotoalbum.

Spetterende geraniumverkoop van 10 t/m 12 mei 2012 
Vanuit onze distributieplaats in Dedemsvaart gingen vele koorleden met aanhangers op pad om de 6.500 rijk bloeiende planten aan te bieden. Vrijdagavond kon het sein al worden gegeven; Geslaagd!!!
Namens alle koorleden hartelijk dank aan de afnemers! Volgend jaar zijn wij weer van de partij, u ook?


Over de geraniumverkoop 6/7 mei 2011
Vele leden van ons koor gingen vrijdag 6 en zaterdag 7 mei op pad, om huis aan huis geraniums te verkopen ten behoeve van het jubileumconcert. Zie Fotoalbum
Vooraf gaande aan deze verkoop werden door een groot aantal koorleden bij de kwekerij 5000 planten verzendklaar gemaakt. 

> > > > > > > >

Het verkoop van de actie Kerstrollades 2011
Vele enthousiaste koorleden gingen in de maand december weer op pad; er zijn zegge en schrijve 501 rollades verkocht!
Slagerij Dirksen uit Balkbrug nam de verzorging weer op zich en op maandagmiddag 19 december werden de bestellingen door de koorleden gedistribueerd. Daarvoor hartelijk dank namens de jubileumcommissie!  

 
HOMEHistorieBestuurBegeleidersAgendaRepetitiesCDUitgelichtFotoalbumLinkenContactBestand DownloadenBestand Downloaden
IS ZINGEN UW HOBBY? Kom de sfeer proeven bij ons koor...