HOME

Historie

Bestuur

Begeleiders

Agenda

Repetities

CD

Uitgelicht

Fotoalbum

Linken

Contact

Bestand Downloaden

Bestand Downloaden
Nieuwjaarsborrel 2014
Jubileumconcert Asaf 2013
1953-2013 - terugblik Asaf
Archief ASAF 2012
Archief ASAF 2013
Archiefjaren ASAF
Historie

De oprichtingsvergadering van het mannenkoor werd gehouden op 27 oktober 1953. Een initiatief van drie heren die in de oprichting voor Chr. Mannenkoor Asaf een belangrijke rol hebben gespeeld. Na een ledenwerving begon het koor met 26 namen op de ledenlijst. Aan ieder lid werd toen een inleggeld gevraagd van fl. 1,00 en de wekelijkse contributie bedroeg fl. 0,30. De eerste dirigent was de heer J. Zwart uit Coevorden. 

Het mannenkoor kreeg de naam:
Asaf. De naam 'Asaf' komt uit: 2 Kronieken 35:15. Hierin staat geschreven dat de zangers uit de familie Asaf (Asafieten) op hun post konden blijven.


Op de site Dedemsvaart in Beeld vindt u de optredens Asaf terug onder Film- en Fotoarchief.

Asaf timmert aan de weg...

Vanaf het begin verzorgde Asaf veel optredens/concerten in en om Dedemsvaart. Radio en tv-optredens voor de EO en NCRV zijn ons ten deel gevallen en verschillende Lp's en Cd's zijn gemaakt. Die opnames waren later te zien en te beluisteren via de programma's: Nederland zingt - Muzikale fruitmand - U zij de Glorie. 

In oktober 2000 begaf Asaf zich voor het eerst op de digitale snelweg met een eenvoudige homepage op het Word Wide Web. In februari 2005 werd deze geoptimaliseerd, om in januari 2010 een vernieuwing te ondergaan. De laatste update op onze homepage en meer, werd uitgevoerd in het jubileumjaar 2013 - 60 jaar ASAF. Optredens

Jaarlijks wordt er in het najaar een concert gegeven te Dedemsvaart. Het is steeds weer een verrassing welk programma het koor de bezoekers presenteert, maar dat het gewaardeerd wordt, dat merken we aan de volle zaal. Zoals u kunt zien op de agenda, verzorgt Asaf ook optredens in verschillende kerken.


Jubileum

In 2003 gaf het koor twee concerten ter ere van het 50 jarig jubileum. Het jubileumconcert was op 10 mei in het GKC te Dedemsvaart en voor de eerste keer trad Asaf op in nieuwe donkerblauwe kostuums. Ons koor werd bij de momumentale kalkovens in Dedemsvaart vereeuwigd door Foto Brinkhuis. Zie archief Fotoalbum

Op 22 december 2003 werd er een Kerstconcert - voor een uitverkochte zaal - in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum (GKC) te Dedemsvaart gehouden, met een zeer gevarieerd programma - waaronder het nieuwe Kerstoratorium 'Een Nieuw Begin' van Johan Bredewout.Afscheid dirigent en organist...
De combinatie ‘Jan Zwanepol en Asaf’ was een begrip in onze regio.
Vanaf 17 april 1966 tot 7 november 2009 heeft hij ons koor gedirigeerd.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 11 januari 2010 – een goede gewoonte bij Asaf – nam onze Jan afscheid.
Vanwege klachten rond zijn gezondheid kon het niet anders.

Voorzitter Odink memoreerde die jaren in zijn toespraak en overhandigde de cadeaus; een foto-imopressieboek van  - 43 jaar Jan en Asaf - een herdenkingsboek waar veel Asafieten iets persoonlijks in plaatsten en een bronzen dirigentenbeeldje met inscriptie.

Op zondag 25 april 2010 is Jan Zwanepol op 74 jarige leeftijd overleden. De afscheidsdienst werd gehouden op zaterdag 1 mei in de Westerkerk te Kampen. Tijdens deze dienst hebben wij als koor Jan de laatste eer bewezen.   

Zo Jan Zwanepol uit Kampen jarenlang Asaf dirigeerde, werd het koor eveneens veel jaren op het orgel begeleid door Johan W. Pots uit Stadskanaal. Johan was tevens onze tweede dirigent vanaf 1986. 

Evenals Jan, kreeg ook Johan in 2009 te maken met gezondheidsproblemen.
Vanaf 7 november, ons jaarlijks concert in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum, kon Johan ons koor niet meer kon begeleiden. 

De leden van 'Asaf' denken met respect aan Jan Zwanepol en Johan Pots terug. Samen bezorgden zij vele luisteraars genoeglijke uurtjes...   Volgt u CMK Asaf ook al?  

 

HOMEHistorieBestuurBegeleidersAgendaRepetitiesCDUitgelichtFotoalbumLinkenContactBestand DownloadenBestand Downloaden
IS ZINGEN UW HOBBY? Kom de sfeer proeven bij ons koor...